Groenrijk korting 728
 1. Breda Buiten in Park Over-Bos

  Vier weekenden in juli is Park Over-Bos in Prinsenbeek één van de locaties van Breda Buiten. Een plek voor ontmoeting voor Bekenaren en bewoners van andere wijken en dorpen van Breda, met muziek, sport, kunst, cultuur en gezelligheid. De Prinsenbeekse horeca zorgt voor een tijdelijk terras.
  Breda Buiten in Park Over-Bos

  Breda Buiten is onderdeel van de het maatregelenpakket van de Gemeente Breda dat als doel heeft de stad een impuls te geven in deze coronatijd. Verantwoordelijk wethouder Marianne de Bie: ,,Ik zie Breda Buiten als een vliegwiel om culturele en maatschappelijke initiatieven weer vol in beweging te krijgen.’’

   

  Nu de lockdown voorbij is, en we stap voor stap meer kunnen, bloeien er veel nieuwe ideeën, plannen en activiteiten bij ondernemers, culturele organisaties én inwoners, melden de organisatoren. Deze initiatieven komen onder de vlag van Breda Buiten. Hiermee beleven inwoners van Breda tot eind september zomeractiviteiten vol muziek, kunst, sport, eten en drinken op buitengewone locaties.

   

  Als de vergunning rond is, is Park Over-Bos in Prinsenbeek één van de plekken waar dit gaat plaatsvinden. Het eerste weekend, dat van 9 juli, draait het hier om kennismaking met het park. Met als start een vrijdagmiddagborrel op het pop-up terras van de Horeca Samenwerking Prinsenbeek (HSP) en Catering & Events Guido van Wolven. En ’s avonds muziek van talent uit de omgeving.

   

  Festivalweekend

  Het weekend van 16 juli staat in het teken van kennismaking met het Beeks verenigingsleven, met sport, spel en cultuur. Het volgende weekend staat picknick centraal, waarbij de deelnemers dieper het park in gaan. Dit allemaal als aanloop naar het festivalweekend van 30 juli, met als thema ‘Park Over-Bos, zie ik je daar?’ Ook dan draait alles weer om sport, cultuur en ontmoeting. Meer informatie over alle activiteiten volgt zodra de plannen meer vorm krijgen.

   

  Verenigingen en inwoners van Prinsenbeek die willen meedoen tijdens één van de weekenden, met een culturele activiteit, kunst, een sportieve of verenigingsbijdrage kunnen zich melden via aanmelden@bredabuiten.nl.

   

  Enkele andere activiteiten of evenementen die al op de kalender staan, zijn een minifestival op de Buas-campus georganiseerd door De Buurtzaak, een maand lang concerten ‘Bij ons in Breda’ op ’t Zoet door organisatoren van Breda Live en Buitenspelen door stichting KOP met 1,5 meter kunstinstallaties. De komende tijd groeien de initiatieven verder uit tot ze op de kalender kunnen.

   

  Bredanaars die een idee hebben voor een kleinschalig initiatief, kunnen zich aanmelden via aanmelden@bredabuiten.nl. Hierna wordt het initiatief getoetst of het voldoet aan de criteria voor de zomerprogrammering. De link naar het formulier is te vinden op www.bredabuiten.nl.

   

  Om deze beweging meer kracht bij te zetten, ondersteunt Breda Buiten de initiatiefnemers op meerdere niveaus. Denk aan marketing- en communicatie, ticketverkoop, vergunningsaanvraag, coronaproof maken van de locaties of facilitaire ondersteuning. 

   

  'Breda Buiten is voor ieder wat wils, jong en oud, steeds toegankelijk, gratis én betaald', aldus de organisatie. ‘Een ontdekkingsreis door al het moois van Breda met Breda Buiten als kompas.' www.bredabuiten.nl

  Woensdag 09 juni 2021
  PrinsenbeekBreda BuitencultuurfestivalPark Over-Boshoreca
  Breda Buiten in Park Over-Bos
  0
  Reacties