Groenrijk korting 728
 1. Brandweer zoekt vrijwilligers

  De Brandweer Prinsenbeek is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het team te versterken. 'Woon of werk je (overdag) in Prinsenbeek, en lijkt het je leuk om in een hecht team klaar te staan voor de maatschappij? Kom dan eens langs op één van onze oefenavonden op dinsdag', meldt de Prinsenbeekse brandweer.
  Brandweer zoekt vrijwilligers

  Voor meer informatie: klik hier. Of neem contact op met deteamleider via nico.reichardt@brandweermwb.nl.


  Een vrijwilliger is volgens de brandweer zeker geen ‘amateur’ brandweerman of –vrouw. ‘De opleiding is namelijk gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het verschil met beroepscollega's is dat zij een dagtaak hebben aan het brandweerwerk, terwijl een vrijwilliger alleen opgeroepen wordt wanneer nodig. Men moet je dus snel vrij kunnen maken om op onverwachte momenten uit te rukken. Als vrijwilliger kom je niet alleen in actie bij brand, maar ook bij ernstige verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten.’

   

  Een vrijwillige brandweerman heeft een goede conditie, minimaal MBO 2/3 werk- en denkniveau, Rijbewijs B, is 18 jaar of ouder, woont/werkt maximaal vijf minuten van de kazerne en is bereid één avond per week te oefenen. Verder staat hij of zij stevig in de schoenen, is hij maatschappelijk betrokken en werkt hij graag in teamverband. De vrijwillige brandweerman staat klaar om op onverwachte momenten uit te rukken. 

  Woensdag 29 juni 2022
  Prinsenbeekbrandweervrijwilligers
  Brandweer zoekt vrijwilligers
  0
  Reacties