Groenrijk 728 100920
 1. BRAK-zittingen in overtreffende trap

  Tijdens de BRAK-zittingen zondag in De Drie Linden in Prinsenbeek zijn de nodige records gesneuveld. De optredens van de jonge artiesten waren van hoog niveau, aldus het bestuur van de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK), dat aangeeft ook trots te zijn op de grote belangstelling, het mooie programma en het massaal toegestroomde publiek bij de jeugdversie van de BAK-zitting.
  (Foto's: BAK van Boemeldonck)

  Door Nancy Giesbergen

  De middagvoorstelling was in één dag uitverkocht. Gelukkig kunnen we melden dat alle kinderen op de wachtlijst uiteindelijk toch nog aan een kaartje zijn gekomen. De ochtendvoorstelling was nog nooit zo drukbezocht als dit jaar. Ruim tweehonderd mensen waren vroeg opgestaan om erbij te zijn.

   

  En dat hebben deze artiesten zeker verdiend! Het programma was erg afwisselend; originele acts zoals André van Duin, kleine mannetjes, BRAK-kletsers, dansjes en goede presentatie wisselden elkaar in hoog tempo af. Het opleidingsorkest van Amor Musae begeleidde als echte hofkapel de BRAK-kletsers.

   

  Het publiek genoot. Ook de drukbezochte middagvoorstelling verliep gesmeerd. De kinderen in de zaal zongen uit volle borst mee en genoten van de acts.

   

  Achter de schermen

  Heel belangrijk zijn altijd de kinderen die achter de schermen meehelpen, zoals de helpers bij licht en geluid en garderobe, de controleurs van kaartjes, toneelknechten, grimeurs, fotografen en ga zo maar door.

   

  We hopen dat de artiesten en kinderen die geholpen hebben volgend jaar ook weer meedoen om deze geslaagde voorstellingen te evenaren. Hoe mooi is het dat maar liefst drie BAK-kletsers van de BAK-zittingen (Fleur, Jaap en Rick) ooit zijn begonnen bij de BRAK-zittingen!

   

  Baronie TV heeft de hele dag opnames gemaakt. Die zullen binnenkort worden uitgezonden en vervolgens ook op YouTube terug te zien zijn. Voor degenen die niet kunnen wachten heeft Bas Damen van de commissie foto & video van de BAK alvast een mooie, korte video gemaakt: klik hier.

  Zondag 19 januari 2020
  PrinsenbeekBoemeldonckcarnavalkinderenbonte middagBRAK-zitting
  (Foto's: BAK van Boemeldonck)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.