1. BOTS zoekt nieuwe plek

  Larry Rombouts van BOTS Bootcamp & Obstacle Training School is op zoek naar een nieuwe plek om zijn bootcampparcours voort te zetten. Zondag oefenden zijn sporters voor het laatst bij Manege Overbos in Prinsenbeek, waar deze activiteit niet meer kan plaatsvinden.
  (Foto's: Larry Rombouts)

  Hij hoopt van harte dat iemand in Prinsenbeek misschien een stuk grond hiervoor beschikbaar wil stellen. 

   

  Volgens de Gemeente Breda is de reden van het gedwongen vertrek dat BOTS geen manege-activiteit is. Voor afwijkende activiteiten dient een aparte aanvraag te worden ingediend. Gemeente en manege zijn op dit moment nog met elkaar in gesprek en willen er daarom beide niet meer over kwijt.

   

  Sportman Rombouts vindt het verschrikkelijk dat hij daar na ruim drie jaar weg moet. ,,Niemand heeft toch last van ons.’’ Hij heeft daar een mooi en veel gebruikt obstakelparcours opgebouwd. Zo’n honderdvijftig volwassen sporters zijn er actief en nog zeker vijftig kinderen. ,,Het is uniek wat we hier hebben en er is al zoveel bereikt, zoals mensen die enorm veel zijn afgevallen en de goede doelen die we hebben gesteund.’’

   

  Het ging er de afgelopen jaren fanatiek en sportief aan toe bij BOTS. Menig Bekenaar probeerde op de door de sportbond OCRA (Obstacle Course Racing)  goedgekeurde baan grenzen te verleggen. Onder toeziend oog van internationaal gecertificeerde trainers werd geoefend voor onder meer ‘mudraces’ en de sportbond leidde er instructeurs en juryleden op. Ook veel kinderen kwamen er in beweging, vertelt Rombouts, die ook bekend is van zijn kickbokstrainingen bij Budokai Breda en de bootcamplessen die hij jaren gaf in het Liesbos.

   

  De bevlogen sportman hoopt dat hij spoedig een nieuwe plek vindt om BOTS voort te zetten. Tot die tijd zorgt hij voor een alternatief programma. Op zondag is het weer verzamelen op de oude locatie bij restaurant De Peer bij het Liesbos, en dinsdag- en donderdagavond op de grote parkeerplaats achteraan de Beekse Stationsweg. Zie ook Facebook.

  Maandag 13 mei 2019
  PrinsenbeekBOTSobstaclebootcampManege OverbosGemeente Breda
  (Foto's: Larry Rombouts)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.