1. Boemeldoncker voor Wilfried Foesenek

  Tijdens de laatste BAK-zitting zondagmiddag in De Drie Linden in Prinsenbeek heeft Wilfried Foesenek de Boemeldoncker gekregen. Dit is een onderscheiding die de Beeckse Algemene Karnavalsstichting maximaal één keer per jaar uitreikt aan een persoon met grote verdiensten voor de Prinsenbeekse gemeenschap.
  Boemeldoncker voor Wilfried Foesenek
  (Foto: BAK van Boemeldonck)

  Door BAK van Boemeldonck

  Wilfried is een geboren en getogen Bekenaar, getrouwd met Anita en trotse vader van dochter Kim. In zijn vrije tijd is hij een vrijwilliger van het hoogste niveau! Als lid van CV de Platzakken heeft hij in het verleden vele jaren deelgenomen aan de Boemeldoncks optocht en karnavalswagens gebouwd.

   

  Voor de BAK is hij al vanaf 2000 actief als bouwer van de prinsenwagen, de laatste jaren ook nog eens als president van deze commissie. In 2003 is hij toegetreden tot de raad van elf. Een lidmaatschap dat hij tot op heden met groot enthousiasme vervult. Wilfried is ook enkele jaren president van de commissie ziekenbezoek geweest en vanaf 2006 is hij lid van de commissie Boemeltrein en vervangend machinist. Als lid van de commissie Marktopbouw kun je altijd op hem rekenen bij het versieren van de Markt, uiteraard ook als er weer opgeruimd moet worden.

   

  Tot slot is hij ook altijd inzetbaar als verkeersregelaar. Vooral bij het Corso Zundert staat Wilfried als posthoofd op het drukste verkeerspunt, maar hij regelt dit voortreffelijk. Omdat hij dan toch al contacten heeft in Zundert kun je hem in de dagen voorafgaand aan het Corso in een corsotent aantreffen bij een buurtschap, om nog even mee te helpen met het tikken van de bloemen op de wagens.

   

  WinterWonderBeek

  Alsof dit niet genoeg is, is hij al vanaf het tweede jaar van WinterWonderBeek actief als verantwoordelijke voor de techniek. Je kunt niet bij WinterWonderBeek komen of Wilfried is actief en druk aan het werk voor dit mooie evenement. Maar uiteraard maakt hij ook altijd tijd voor een praatje, iets dat hij ook graag doet en goed kan.

   

  Om al deze redenen heeft het bestuur van de BAK van Boemeldonck besloten om in het jaar van Prins Kaaff LIV de Boemeldoncker uit te reiken aan Wilfried Foesenek, een ‘Vrijwilliger in hart en nieren’.

   

  Vorig jaar was de Boemeldoncker voor Janes Otto. De jaren daarvoor ging de onderscheiding naar Anja en Peter van Gils (2018), Herman Nouwen (2017) Sylvia Vincenten (2016), Ad van Melis (2015), Henny Boot (2014) , Aldert van Meurs (2013), Carlos Staelens (2012) en Ad en Henny Korving (2010).

  Maandag 27 januari 2020
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckvrijwilligeronderscheiding
  Boemeldoncker voor Wilfried Foesenek
  (Foto: BAK van Boemeldonck)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.