1. ‘Blij dat we er mogen zijn’

  ‘Blij dat we er mogen zijn’
  (Foto: Keniaproject Prinsenbeek)
  Ria Bekkers van het Keniawinkeltje Prinsenbeek is in februari samen met vrijwilligster Nanny de Jong naar de projecten in Kenia geweest. Nanny vertelt over haar indrukken en Ria doet verslag van afgelopen weekend in het winkeltje.

  Door Nanny de Jong

  Op de onverharde wegen was het erg stoffig, het had al lange tijd niet geregend. Zo nu en dan zagen we mensen van de Masai, een nomadisch volk, lopen. Ze zijn herkenbaar aan hun felgekleurde omslagdoeken en sieraden. Ook zagen we modderhuizen, gebouwd met takken en daartussen modder of koeienvlaaien. Op verschillende plaatsen waren waterpunten, van waaruit mensen met jerrycans water sjouwden. Veel vrouwen en kinderen met kannen op hun hoofd. Ontroerend waren ook de kinderen die met nog kleinere kinderen op hun rug liepen.

   

  Tijdens ons verblijf bij Mary konden we ervaren hoe hecht de familieband in Kenia is. Bij hen is het begrip ‘familie‘ veel ruimer dan bij ons. Mensen helpen elkaar bij allerlei voorkomende problemen; ze zorgen echt voor elkaar. Ook zijn ze bijzonder gastvrij, behulpzaam, warm en hartelijk.

   

  Op de markt in Kisiï  stond ik te praten met een paar vrouwen. Ik vertelde hen dat het me opviel dat een heleboel mensen daar zoveel lachen en blij zijn. Waarop zij antwoordden: ‘Wij zijn blij dat we er mogen zijn.’

   

  Keniawinkeltje

  Door Ria Bekkers

  Afgelopen weekend werd veel regen voorspeld, maar we waren blij dat die niet viel tijdens onze openingstijden. De voorraad kon naar buiten. Sjaan had weer gezorgd voor een nieuwe voorraad planten, die goed verkocht werden. Samen goed voor €181 en €120 in de giftenbak. Een geweldige verrassing was een gift van 475.  Proficiat voor de jarige en fijn dat je ons project op je wensenlijst zette.

   

  Komend weekend weer van alles wat. Onze brocante al genoteerd? 29 en 30 juni van 11.00 tot 16.00 uur.

   

  Het Keniawinkeltje aan de Groenstraat 42 verkoopt tweedehands spullen die gratis door dorpsgenoten en andere donateurs beschikbaar worden gesteld. De opbrengst is voor scholenprojecten in Kenia. Iedereen is welkom in het Keniawinkeltje op vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur (telefoon 5429310). 

  Woensdag 08 mei 2019
  PrinsenbeekKeniaprojectKeniawinkeltje
  ‘Blij dat we er mogen zijn’
  (Foto: Keniaproject Prinsenbeek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.