1. Blaaskapel T.T.T. viert 40ste verjaardag

  Blaaskapel T.T.T. bestaat vandaag precies 40 jaar. Binnenkort gaan de muzikanten met hun partners dit bijzondere jubileum vieren met een driedaags reisje naar Zuid-Limburg.

  Door T.T.T.

  Ze gaan logeren in een prachtig kasteelhotel en maken van daaruit uitstapjes naar onder meer Maastricht en Valkenburg,  waar ze uiteraard ook muzikaal van zich zullen laten horen.

   

  T.T.T. is oorspronkelijk ontstaan uit de BAK van Boemeldonck. De blaaskapel is opgericht op 11 april 1979 door een aantal toenmalige BAK-medewerkers, leden van de Raad van Elf, het Gevolg en de Hofkapel.  Het leek deze BAK-medewerkers wel leuk om niet alleen in het carnavalsseizoen, maar ook tussen Aswoensdag en de 11e van de 11e met elkaar op te trekken. Het toenmalig BAK-bestuur zag dat aanvankelijk echter niet zitten. Men was bang voor een club in een club. Maar de oprichters hebben hun plannen toch doorgezet en de bezwaren van de BAK naast zich neer gelegd.

   

  Nu zijn we 40 jaar verder en T.T.T. is nog steeds springlevend. De club telt op dit moment 15 leden, waarvan de meesten er al vanaf de beginjaren bij zijn.

   

  SixTTTies

  De gemiddelde leeftijd van de leden ligt dan ook inmiddels ruim boven de zestig. Dat was een mooie aanleiding om een CD te maken met muziek uit de zestiger jaren. Vorig jaar is het eerste exemplaar van deze cd met de titel  ‘sixTTTies’ uitgereikt aan enkele oud-coryfeeën van het Radio Veronica-schip.

   

  Polonaise Vrijthof

  Hoogtepunten in het 40-jarig bestaan waren de vele (buitenlandse) reisjes die de blaaskapel heeft gemaakt. Zo reisden de muzikanten naar Italië, Ierland, Frankrijk, Duitsland en België,  maar ook naar Friesland en Texel. Het eerste reisje van T.T.T. was naar Maastricht, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan. Binnenkort gaan ze proberen of ze net als 30 jaar geleden weer een polonaise op het Vrijthof op gang kunnen krijgen.

  Donderdag 11 april 2019
  PrinsenbeekT.T.T.blaaskapel
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.