1. Blaasfestijn met kermis, samen mooi dorpsfeest

  • (Foto: Ad van den Bliek)
  • (Foto: Ad van den Bliek)
  • (Foto: Ad van den Bliek)
  • (Foto: Ad van den Bliek)
  • Het bestuur van het Biks Blaos Festijn Plus (Foto: Lisanne de Deugd)
  De combinatie van Biks Blaos Festijn Plus met de kermis in Prinsenbeek lijkt een schot in de roos. Burgemeester Depla noemde het bij de opening van de kermis zaterdag al ‘een mooi festijn voor jong en oud’.

  Deze voorspelling blijkt helemaal te kloppen. Zaterdagavond had Horeca Samenwerking Prinsenbeek (HSP) op het marktplein al leuk uitgepakt met een foodtruckfestival met artiesten. Zondagmiddag spelen hier onder een stralende zon vierentwintig blaaskapellen. Vanaf zes podia klinken vrolijke noten en zelfs de ouderen doen mee; de kapellen Nootweer, Magrietje, De Chicas en D’Ruit spelen afwisselend ook bij zorgcentrum Hagedonk.

   

  De kermislui doen ondertussen goede zaken; de zweefmolen zit vol en overal lopen kinderen met suikerspinnen. Tegelijkertijd bemannen verenigingen en winkeliers ruim vijftig kramen rond het dorpsplein. Zoals de Werkgroep Markt, die een maquette van het nieuwe dorpscentrum toont en uitlegt wat er allemaal gaat veranderen. Judovereniging Kuatsu geeft demonstraties en laat kinderen zelf meedoen. ,,We willen binnenkort starten met een kleutergroep’’, verklaart de voorzitter deze actie.

   

  Bij de stand van de protestantse kerk mogen voorbijgangers hun favoriete nummer voor de ‘Top 2000 kerkdienst’ opschrijven. En ook het reisbureau in de kraam ernaast heeft de kerstboom al opgezet; voor wie alweer vakantieplannen heeft voor december. Handboogvereniging St. Sebastiaan toont de zilveren koningsmedaille die de schutterij in 1851 op een concours op Het Loo heeft gewonnen. Maar voor de kinderen zijn toch vooral de bogen zoals ze die kennen van ‘Robin Hood’ heel spannend, vertelt bestuurslid Nancy.

   

  In de Kapelstraat is een kleine kindervrijmarkt, waar een aantal jonge standhouders hun tweedehands spullen slijten. ,,Ik verkoop waar ik toch niet meer mee speel’’, vertelt David (6), die met broertje Silas (8) speelgoed verhandelt. Wat hij met geld gaat doen, weet hij wel. ,,Naar de kermis.’’ Amber (9) heeft vooral veel boeken en puzzels verkocht, vertelt ze.

   

  De band Exclusief uit Oudenbosch staat ondertussen in kerstoutfit bij het podium voor café Marktzicht. ,,Wij hebben het expres verkeerd begrepen’’, lacht bekkenist Diana, verwijzend naar het thema ‘kermis’ van deze editie van het blaasfestijn. De terrassen zitten vol, de stemming zit er goed in. En als aan het eind van de middag Magrietje uit Prinsenbeek op de podiumwagen voor café De Swaen staat blazen, zingt het publiek daar vrolijk mee.

   

  De band Royal Apollo mag rond de prijsuitreiking de muzikale middag afsluiten, en maakt het feestje compleet. Er zijn diverse prijzen, maar de eerste plaats in het totaalklassement voor ‘sfeer’ én ‘muzikaliteit’ is voor Rodl uit Oosterhout. De beste band in 'thema' is Nootweer en Silas van Meer is de 'beste ondernemer'.

   

  Uitslagen

  1e musicaal: Hè-Hè

  2e musikaal: Rodl

  3e musikaal: De Klinkers - Delft

   

  1e sfeer: Rodl

  2e sfeer: Navenant

  3e sfeer: Chicas

   

  1e algemeen: Rodl

  2e algemeen: Navenant

  3e algemeen: De Klinkers

   

  De halve vaatjes bier, geloot uit de leutklasse, zijn voor:

  ’t Satte Erremenieke en 

  D’ruit.

  Zondag 16 september 2018
  PrinsenbeekkermisBiks Blaos Festijn Plus
  • (Foto: Ad van den Bliek)
  • (Foto: Ad van den Bliek)
  • (Foto: Ad van den Bliek)
  • (Foto: Ad van den Bliek)
  • Het bestuur van het Biks Blaos Festijn Plus (Foto: Lisanne de Deugd)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.