Groenrijk vaderdag
 1. Bijtincident wordt paard fataal

  Het incident speelde zich al een half jaar geleden af, maar een aantal weken terug bleek het ongeluk met een hond in het Liesbos voor het aangevallen paard ook fataal afgelopen. De ruiter is nog altijd op zoek naar de eigenaresse van de grijsbruine (fawn) pitbullachtige hond die op vrijdag 27 november rond twaalf uur ’s middags het paard opjoeg en beet.

  De jonge vrouw met halflange, witte, gewatteerde jas liep met haar hond door het bos toen deze zich los rukte, op het paard af rende en het dier vervolgens in het achterbeen beet, vertelt de ruiter. De zestienjarige vos sloeg op hol en heeft zich tijdens de vlucht bezeerd. De dierenarts stelde vast dat er een pees in het voorbeen was gescheurd. Verschillende behandelingen mochten niet baten en een aantal weken terug heeft de eigenaresse het paard moeten laten inslapen.

   

  Naast het verdriet om het verlies van het paard zijn er ook de financiële gevolgen, aldus de ruiter, die daarom nog altijd op zoek is naar de eigenaresse van de hond. ,,Waarschijnlijk is de vrouw verzekerd en kan het via die weg worden afgewikkeld.’’ De ruiter heeft de afgelopen tijd al op verschillende manieren geprobeerd om de identiteit te achterhalen, maar zonder resultaat. Ze hoopt dat één van de lezers van dit bericht haar kan helpen. Contact via tel. 06-83213432.

  Donderdag 06 mei 2021
  PrinsenbeekpaardhondLiesbos
  0
  Reacties