Groenrijk zomergoed
 1. Bijna 2 miljoen DE-punten voor koffie voedselbank

  De inzamelingsactie van Douwe Egberts-waardepunten deze winter heeft bijna twee miljoen punten opgeleverd voor de Voedselbank Breda. In de verzameldozen bij Jumbo Miegielsen en Albert Heijn in Prinsenbeek is tien procent van het totaal in Breda ingezamelde aantal gedoneerd tijdens deze actie van Lionsclubs in Breda.
  (Foto: Berend van Delden)

  Door Jan van der Zwaard

  Ook deze winter hebben de inwoners van Breda weer royaal hun DE-waardepunten gedeponeerd in de 27 Douwe Egberts inzameldozen die in de supermarkten waren geplaatst. Bij de Jumbo en bij AH hebben de mensen uit Prinsenbeek dit jaar 10 % van de totaal in Breda ingezamelde DE-punten gedeponeerd. Dit bevestigt wel het belang van Prinsenbeek voor de actie!

   

  Was de actie in voorgaande jaren al een succes, met het eerste jaar 2.760.000 en het tweede jaar 1.925.000 punten, dit jaar heeft de actie met 1.946.000 punten toch weer 21.000 punten meer opgeleverd dan vorig jaar. De voedselbank zal daarom, evenals vorig jaar, weer zo’n 4.000 pakken koffie van Douwe Egberts tegemoet kunnen zien. Hiermee kan de voedselbank weer maanden vooruit.

   

  Voedselbank Breda heeft zo’n 700 gezinnen als klant, samen ongeveer 2.000 personen. Een pak koffie in het voedselbankpakket wordt altijd zeer gewaardeerd. De leden van de Lionsclubs die de inzameldozen geplaatst hebben en de punten geteld, weten dus waar ze het voor doen. Maar ook de klanten van de supermarkten weten dat, want zij zorgen nu al voor het derde jaar dat deze actie veel waardepunten oplevert. De voedselbank is deze gulle gevers dan ook erg dankbaar en is  blij dat de actie in Breda zo goed aanslaat.  

   

  Vorige week donderdag zijn de ingezamelde DE-punten, verpakt in een viertal verhuisdozen door de Lions officieel overgedragen aan Voedselbank Breda.  Die zorgt voor verzending van de punten naar Douwe Egberts, die na controle hiervoor de pakken koffie ter beschikking stelt.

   

  De actie wordt uitgevoerd door de Lionsclubs Breda De Zuidelijke Baronie en Breda Host. Dit met medewerking van de supermarkten en in nauwe samenwerking met de Voedselbank Breda.  

  Vrijdag 03 februari 2023
  PrinsenbeekDouwe Egberts-puntenkoffieVoedselbank BredaLionsclub
  (Foto: Berend van Delden)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties