Trined 728
 1. Biemanshof mogelijk begin volgend jaar van start

  Als alles loopt volgens plan zou nieuwbouwproject Biemanshof aan de Beeksestraat 53 begin volgend jaar van start kunnen. Dit zegt directeur Huub Vermeer van Vexpro BV. Op dit moment ligt het conceptbestemmingsplan bij de Gemeente Breda.
  Biemanshof mogelijk begin volgend jaar van start
  (Plattegrond: Vexpro BV)

  Biemanshof, op de hoek van de Beeksestraat en Pater Rommelaan, omvat vijf patiowoningen en vier appartementen. Naar aanleiding van reacties van omwonenden en geïnteresseerden is de opzet van het plan gewijzigd en is ook gekozen voor een ander type patiowoning, meldt de ontwikkelaar in de nieuwsbrief van mei.

   

  Die vermeldt verder dat Vexpro eind 2019 van de gemeente akkoord op het aangepaste plan heeft gekregen, met daarbij het verzoek het plan door een landschapsarchitect verder uit te laten werken. ‘Het plan is inmiddels zodanig uitgewerkt dat de volgende fase in de ontwikkeling binnenkort gestart kan worden, namelijk de bestemmingsplanprocedure, gecombineerd met de aanvraag omgevingsvergunning.’

   

  Nieuwbouwproject Biemanshof roept gemengde reacties op, bleek tijdens een bewonersavond vorig jaar. Veel omwonenden zijn niet blij met de plannen voor het 2.800 m² grote perceel aan de Beeksestraat, terwijl andere dorpsgenoten er in de toekomst juist hopen te kunnen gaan wonen.

   

  De appartementen en patiowoningen worden verkocht via Van de Wiel Makelaardij en kosten naar tussen 300.000 en 450.000 euro, zo werd eerder bekendgemaakt.  De verkoop gaat van start als de bestemmingsplanprocedure is doorlopen, aldus een medewerker van het makelaarskantoor. Degenen die zich als geïnteresseerd hebben aangemeld, worden via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden.

   

  Met de wijzigingen heeft het plan wat vertraging opgelopen. Eerder was de verwachting dat dit voorjaar met de verkoop zou kunnen worden gestart en dat het project eind dit jaar klaar zou kunnen zijn. 

  Woensdag 27 mei 2020
  PrinsenbeekBiemanshofprojectontwikkelingpatiowoningenappartementenVexproGemeente Breda
  Biemanshof mogelijk begin volgend jaar van start
  (Plattegrond: Vexpro BV)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.