1. Bezige Bijen van start

  Bezige Bijen van start
  (Foto: Carlos Staelens)
  Ze zijn van start; de Prinsenbeekse Bezige Bijen (PBB) hebben de eerste creatieve bijeenkomst erop zitten. Sinds vorige week maandag wordt er getekend in een ruimte in het oude Michaël College aan de Vijverstraat in Prinsenbeek.

  De PBB is een club voor senioren die actief met hun handen willen werken. Het is een stichting die moet bijdragen aan het welzijn van ouderen.

   

  Tekencursus

  Tien enthousiaste deelnemers zijn dus in het oude schoolgebouw begonnen aan een cursus tekenen, onder deskundige leiding van Toine Brosens. Dit zijn tien lessen op maandag van 14.00 tot 16.30 uur. Het is de bedoeling om later dit jaar, als vervolg hierop, te starten met schilderen. ,,Intussen wordt gezocht naar een groter atelier, zodat we aan de vraag kunnen voldoen’’, vertelt Carlos Staelens, samen met Maan Peters en Piet Houtepen initiatiefnemer van de PBB. 

   

  Fotoclub

  Ook de PBB Fotoclub is met tien deelnemers van start gegaan, en wel bij Henk Schoot aan De Lind. Op 7 februari geeft Jos van Amersvoort daar uitleg over de mogelijkheden van de digitale camera. De deelnemers beoordelen ook op een positieve manier de rondom het maandthema gemaakte foto’s. 

   

  Repaircafé

  Het Prinsenbeekse Bezige Bijen Repaircafé gaat binnenkort proefdraaien. De initiatiefnemers hebben een twaalftal enthousiaste dames en heren bereid gevonden om reparaties aan klein elektra, speelgoed, kleding en computers te gaan verrichten, om zodoende deze spullen trachten te behouden. De groep zoekt nog mensen met kennis van computers en radio’s en naaisters. Het Repaircafé gaat een keer per maand, op de tweede zaterdag, plaatsvinden in de aula van zorgcentrum Hagedonk. Het is overigens wel de bedoeling dat de opdrachtgevers erbij blijven, want het is in de eerste plaats een sociale aangelegenheid. Iedereen kan er terecht en een geldelijke bijdrage is op vrijwillige basis.

   

  Dorpswerkplaats

  Ook de PBB Dorpswerkplaats heeft intussen een onderkomen gevonden, en wel bij Rien Martens in de Mastlanddreef. Na carnaval zal worden begonnen met de inrichting van de werkplaats voor metaal en houtbewerking. Ook de dienst ‘Bijtje voor een karweitje’ kan daarna van start. 

   

  Mini-klusgroep

  Bij  deze mini-klusgroep zal een aantal mensen aan huis kleine reparaties gaan verrichten of helpen bij een probleempje met een apparaat. Ook hier geldt dat er geen sprake mag zijn van concurrentie met de middenstand. Het gaat vooral om het sociale aspect, het praatje en het tegengaan van eenzaamheid.

   

  Heeft u vragen over dit alles? Of wilt u lid worden, dan wel ons op een andere manier behulpzaam zijn? bel dan met: Piet Houtepen 076-5420103, Carlos Staelens 06-36531837 of Maan Peters 06 30544590.

  Dinsdag 05 februari 2019
  PrinsenbeekPrinsenbeekse Bezige Bijen
  Bezige Bijen van start
  (Foto: Carlos Staelens)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.