Groenrijk 728 281020
 1. Berry van Gool Memorial in Schijf

  Leden van handboogverenigingen St. Sebastiaan uit Prinsenbeek en Willem Tell uit Terheijden hebben zaterdag de 'Berry van Gool Memorial' verschoten. Dit deden ze in het bijzijn van de familie van de vorig jaar op jonge leeftijd overleden clubgenoot op het parcours van Back to Bowhunting in Schijf, waar Berry heel graag kwam.
  (Foto's: Handboogvereniging St. Sebastiaan)

  Door Nancy Timmer

  Het was een schitterende zonnige dag en met een divers gezelschap hebben we van tien uur 's ochtends tot ruim vier uur 's middags rondgelopen, geschoten en genoten.

   

  Vorig jaar is ons lid Berry (28) omgekomen door zinloos geweld aan de Haven in Breda. Wij voelen intens mee met zijn ouders en familie. Zo jong uit het leven gerukt. Wat een gemis... Hij was een altijd vrolijke noot op de vereniging. Hij verbond en stond altijd voor een ander klaar. Het iconische duimpje omhoog waar wij hem zo mee associëren is op menig foto te zien.

   

  3D schieten was zijn grootste passie op handbooggebied en al snel na zijn overlijden begonnen wij plannen te maken om hem op een passende manier te kunnen herdenken. Op het parcours in Schijf konden wij terecht voor een uitdagende wedstrijd. Doelen op onbekende afstanden, obstakels, klim- en klauterwerk en dat alles met heerlijk weer. Zeven schutters van Sint Sebastiaan en vier van Willem Tell deden mee. In totaal hebben we 28 doelen geschoten verdeeld in twee verschillende lussen met elk hun eigen karakter.

   

  Bij het laatste doel kwamen we een iets tegen wat ons wederom even liet stilstaan bij Berry, want daar tussen het gebladerte kwamen we een oude, verloren geraakte pijl van hem tegen. Zo was het cirkeltje ineens rond en leek het alsof hij toch met ons had meegeschoten. Dat hij toch even over onze schouders had meegekeken.

   

  Aan het einde van een mooie dag heeft Perry van Ravenstein (Back to Bowhunting) een schitterend gedenkteken overhandigd aan de ouders. Een wortel van een jonge eik, nooit tot wasdom gekomen, met daarop een pijl met Berry's naam.

   

  Wij hopen Berry op deze manier eer aan gedaan te hebben. Wij voelden ons verbonden, met de natuur en met elkaar. We hebben geleerd, plezier gehad en vooral veel gelachen. Zo hebben wij geschoten zoals Berry dat het liefste had. Wij willen deze wedstrijd graag als traditie voortzetten de komende jaren.

  Maandag 21 september 2020
  prinsenbeekhandboogvereniging3D schietenmemorialSt. SebastiaanWillem Tell
  (Foto's: Handboogvereniging St. Sebastiaan)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.