Trined 728
 1. Stukjes asbest grond Pastoor Loosstraat

  De verdachte grond die twee weken geleden werd aangetroffen bij graafwerk op de parkeerplaats van de Pastoor Loosstraat in Prinsenbeek blijkt stukjes asbest te bevatten. Dit heeft een ambtenaar van de Gemeente Breda vertelt aan een buurtbewoner die zich afvroeg hoe lang de hekken nog zouden blijven staan.
  Stukjes asbest grond Pastoor Loosstraat
  (Foto: Rien Huijbregts)

  Het zou gaan om een beperkte hoeveelheid, om zo’n 5m³ aan vervuilde grond. Anders dan asbestvezels zouden stukjes weinig gevaar opleveren. De bewoner hoorder verder dat er een plan van aanpak komt en dat daarna de omwonenden bericht krijgen, naar verwachting eind deze week.

   

  De stukjes asbest werden aangetroffen tijdens werkzaamheden ten behoeve van glasvezelkabel voor Citius Fiber. Na overleg met de gemeente zijn de uitgegraven grond en de sleuf toen afgedekt en is er een hekwerk geplaatst. De grond is intussen onderzocht.

   

  Vanwege de afzetting van een deel van het terrein is een aantal parkeerplaatsen niet beschikbaar. De gemeente heeft de containers voor plastic en restafval tijdelijk op een andere plek gezet, zodat deze nog wel toegankelijk zijn.

  Dinsdag 30 juni 2020
  PrinsenbeekasbestGemeente BredaPastoor Loosstraat
  Stukjes asbest grond Pastoor Loosstraat
  (Foto: Rien Huijbregts)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.