1. Wesley van den Broek en Pierre van Hooij-donk naar WK Footgolf

  Wesley van den Broek en Pierre van Hooij-donk naar WK Footgolf
  Wesley van den Broek (r) met Sam van Bracht.
  Wesley van den Broek (32) uit Prinsenbeek vertrekt komende zaterdag met het Nederlands team naar Marrakesh in Marokko voor het Wereldkampioenschap Footgolf. Ook dorpsgenoot en oud-international Pierre van Hooijdonk is van de partij, vertelt Wesley.

  Het Nederlands team bestaat uit in totaal twintig mannen en twee vrouwen. Er mochten ook drie oud-internationals mee; een van hen is Pierre van Hooijdonk. De andere deelnemers hebben zich gekwalificeerd via de Nederlandse Tour of de ranking in grote toernooien. Wesley plaatste zich als negende via de Nederlandse Tour.

   

  De deelnemers hebben zondag een trainingsdag. Daarna spelen ze vier dagen individueel en drie dagen voor het landenklassement. In totaal doen er 366 mannen,  58 vrouwen en 66 senioren mee in afzonderlijke categorieen. Zij vertegenwoordigen in totaal 37 landen.

   

  Footgolf, voetgolf of voetbalgolf is sinds enkele jaren een officiële sport in Nederland. Het is een combinatie van golf en voetbal op een officiële golfbaan. Naast inzicht, precisie en traptechniek moeten spelers ook rekening houden met bunkers, waterhindernissen en wind in heuvelachtig landschap. Degene die de voetgolfbaan aflegt in het minst aantal schoten mag zichzelf winnaar noemen. De footgolfsport groeit snel. 

   

  Wesley voetbalt bij Beek Vooruit en kwam eind 2015 met de nog kleine, maar groeiende sport footgolf in aanraking via familielid Sam van Bracht, die dat jaar Nederlands kampioen was geworden. Trainen is overigens wel lastig, want daar moeten ze meestal ver voor reizen; de meeste banen liggen ver weg. In de aanloop naar het WK heeft het team een aantal voorbereidende trainingen gehad. Verder probeert Wesley één keer in de week te oefenen. Het is volgens hem een tamelijk individuele sport, waarbij je vooral tegen jezelf speelt. ,,Het mooiste aan footgolf is de uitdaging om de eigen prestaties te verbeteren. Het is ook een ‘mindgame'. Je mag geen fouten maken; één is al teveel.''

  Woensdag 05 december 2018
  PrinsenbeekfootgolfMarrakeshMarokkoWK
  Wesley van den Broek en Pierre van Hooij-donk naar WK Footgolf
  Wesley van den Broek (r) met Sam van Bracht.
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.