1. Beekse meiden naar de top

  (Foto's: Robbert Janssen)
  Samen met ruim 4.500 andere sportievelingen beklimmen vriendinnen Lotte (13) en Noortje (11) Janssen en Julie Franken (14) uit Prinsenbeek vandaag de Alpe d’Huez in Frankrijk. Vanochtend om kwart over acht was dit team ‘Beekse Meiden naar de Top’ na drie uur en veertig minuten al bovenop de berg tijdens de Alpe d’HuZes voor KWF Kankerbestrijding.

  Die eerste tocht van bijna 13 kilometer verliep soepel. Vanmiddag zijn ze voor de tweede keer vertrokken. Er is vanuit Prinsenbeek veel belangstelling voor het drietal dat te voet de berg bedwingt. Zij worden aangemoedigd door vrienden, bekenden en klasgenootjes met honderden whatsapp-berichten en facetime-gesprekken. Het is een geweldige belevenis, vertelt vader Robbert Janssen.

   

  De meisjes doen mee om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Julie verloor haar vader aan de ziekte en Noortje en Lotte lopen voor hun oma en tante. Ze hebben de afgelopen tijd al van alles ondernomen om geld bijeen te brengen voor het goede doel, en het streefbedrag van 7.500 euro in ieder geval al gehaald. Zo bakten ze eieren voor de mannen van Beek Vooruit 12, organiseerden ze een loopband-marathon en waren ze ook al actief om geld bijeen te brengen tijdens de kindervrijmarkt op Koningsdag. De drie hebben ook veel mensen om hen heen enthousiast gemaakt. Zo verkochten Mark en Anouk Elias heel veel Alpe d’HuZes-koeken voor het team. En heeft Antonio’s Gelato toegezegd dat voor ieder bolletje ijs dat wordt verkocht tot en met de avondvierdaagse een bijdrage naar de meisjes gaat voor 'De Beek naar Alpe d’HuZes', de vlag waaronder het team loopt.

  Donderdag 06 juni 2019
  PrinsenbeekAlpe d'HuZesAlpe d'HuezKWF Kankerbestrijding
  (Foto's: Robbert Janssen)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.