1. Tachtigplussers in de zweefmolen

  Jong en oud profiteerden vandaag van de gulle Prinsenbeekse ondernemers. Het was drukker dan ooit op maandag op de dorpskermis. Terwijl de jeugd zich uitleefde in de rups en cakewalk, deden de bewoners van Thebe Hagedonk zeker niet voor hen onder.

  Veel kinderen hadden gratis muntjes voor de kermisattracties. De winkeliersvereniging had er zondag tijdens de jaarmarkt op het Biks Blaos Festijn maar liefst achthonderd uitgedeeld.

   

  De senioren werden door leden van de Ondernemersvereniging Prinsenbeek (OVP) en vrijwilligers van Dorpsplatform Prinsenbeek zelf meegenomen voor een rondje over de kermis. Vorig jaar deden OVP en dorpsplatform dit voor het eerst en dat was erg goed bevallen, blijkt wel uit het dubbele aantal bewoners dat vandaag meeging. Het was een opvallende groep van vierentwintig ouderen met evenzoveel begeleiders. Onder hen veel tachtigplussers en zelfs een bijna honderdjarige.

   

  De stemming was opperbest, en niet alleen bij het eendjes vissen. Want na een lekker oliebol was het toch echt tijd voor de zweefmolen. Onder toeziend oog van de mede-bewoners, maakten verschillende ouderen samen met de jeugd een flink aantal rondjes. En dat ging er bepaald niet rustig aan toe.

   

  Na een wandeling langs de andere kermisattracties konden de ouderen nog even bijkomen bij een drankje op het terras van Marktzicht.

   

  Voorzitter John van Engelen van het dorpsplatform zag dat de kermisacties voor jong en oud een succes waren. Zijn inschatting is dat die volgend jaar worden herhaald.

  Maandag 16 september 2019
  Prinsenbeekkermisouderenkinderenondernemersvereniging
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.