1. Beekse deelname Swim to Fight Cancer

  Beekse deelname Swim to Fight Cancer
  Verschillende Prinsenbeekse teams hebben zich gemeld om deel te nemen aan de eerste editie van Swim to Fight Cancer in de haven en singels van Breda. Dit evenement vindt plaats op zondag 1 september en inschrijven is nog mogelijk.

  ‘Het wordt een bijzonder evenement om nooit meer te vergeten. Eentje met een lach en een traan en zeker ook met veel inzet, passie en sportiviteit’, belooft de organisatie.

   

  Eén van de Beekse deelnemers is Fenne (11). Ze vertelt dat ze meedoet omdat veel bekenden kanker hebben en dat haar vriendinnetje er op vijfjarige leeftijd aan is gestorven. Om geld in te zamelen haalt ze onder meer statiegeldflessen op. Ook zusje Marit van negen jaar doet mee met een groepje met de juf van De Griffioen en een paar kinderen uit de klas. ,,Ik hoop dat met het geld de kanker weggaat’’, verklaart ze haar deelname. Bram  (11) en Max (10) doen ook mee. ,,Omdat mensen in de familie kanker hebben.’’ Ze gaan 500 meter zwemmen. ,,Dat moet lukken, want we zwemmen regelmatig.’’

   

  Na succesvolle edities in andere steden van Nederland wil Breda haar steentje bijdragen met het hosten van dit evenement. De organisatie hoopt op 750 deelnemers in Breda, die zoveel mogelijk geld willen ophalen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Het streven is 200.000 euro, aldus één van de organisatoren, die aangeeft te dromen van 300.000 euro.

   

  Swim to Fight Cancer Breda wil elke inwoner van Breda en omstreken de mogelijkheid bieden mee te strijden tegen kanker. Om onmacht en verdriet om te zetten in actie voor alle dierbaren die zijn gestorven, die vechten of hebben gevochten tegen kanker. ‘Samen met een aantal belangrijke partners, zoals Amphia en de Gemeente Breda, brengen we met dit evenement de ziekte kanker op een andere manier onder de aandacht bij de Bredanaars en verbinden we mensen die ziek zijn, familie, vrienden, bekenden en onbekenden in een sportieve strijd voor het goed doel: Swim to Fight Cancer!’

   

  Voor de kinderen (8-16 jaar) is er een speciale Junior Swim (250/500mtr) die in de Haven van Breda plaatsvindt. De volwassenen starten bij het Spanjaardsgat en zwemmen door de singels via de vuurtoren naar het Valkenbergpark en weer terug, om in de Haven van Breda gehuldigd te worden voor hun twee kilometer zwemtocht. Tevoren wordt de troep uit het water weggehaald, en de kwaliteit wordt continu gemonitord. Als die niet goed zou zijn, wordt er niet gezwommen, garandeert één van de organisatoren.

   

  Alle donaties die worden opgehaald voor Fight cancer gaan via KWF volledig naar kankeronderzoek. De organisatie kan dit garanderen omdat alle kosten van het evenement betaald worden uit de inschrijfgelden van deelnemers en vanuit enkele gulle en enthousiaste sponsoren en leveranciers. Doneren en aanmelden kan via: www.swimtofightcancer.nl/breda.   

  Maandag 15 juli 2019
  PrinsenbeekSwim to fight cancerBreda
  Beekse deelname Swim to Fight Cancer
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.