Groenrijk 72 111120
 1. Barbier bij B’Challenge

  Sinds de zaak weer open mocht vorige week is in kapsalon B’Challenge in de Kapelstraat op zaterdag een barbier aan het werk. Voor Lorenso Langerlaan (30) uit Breda is deze werkplek overigens niet helemaal nieuw; hij was al invalkracht en kreeg veel leuke reacties, aldus Berrit Broere van B’Challenge.
  Barbier bij B’Challenge

  Haar zaak is zowel een dames- als herenkapsalon, maar al jaren had ze het plan om ook iets speciaal voor heren te gaan doen. ,,Mannenkappers zijn schaars en klanten vinden het geweldig.’’ Door corona moest ze haar beide zaken tijdelijk sluiten, ook 1001 Night Hammam aan de Markt.

   

  Dat was een heftige tijd, maar die bood ook ruimte voor het uitdenken van plannen, vertelt ze. Een derde zaak met barbier openen zou teveel tijd, geld en energie kosten. Toen is dit eruit gerold, een ‘shop in een shop’. En zo ging Lorenso als zzp’er in Prinsenbeek aan de slag.

   

  Terwijl hij deze zaterdag bezig is met een permanent, maakt hij duidelijk dat hij in de eerste plaats een allround kapper is, voor zowel dames als heren. Maar ook gespecialiseerd barbier, een vakman op het gebied van scheren, knippen en verzorgen van baarden en snorren.

   

  Halflang haar

  In het kappersvak kan de Lorenso zijn creativiteit goed kwijt. Niet zomaar de puntjes eraf maar een hele coupe knippen, is wat hij het liefst doet. Baarden zijn nog altijd populair, maar de barbier ziet wat kapsels betreft wel een verschuiving sinds corona. Was het eerst meer de militaire look, opgeschoren kapsels, nu merkt hij dat ook halflang haar populair is, ook bij dames. De ‘rotlengte’ hebben ze tijdens de coronatijd al doorstaan. Over deze ontwikkeling is hij wel enthousiast. ,,Een beetje lengte daar kun je ook weer meer mee. Het mag nu ook wat ‘beachy’, ofwel meer rommelig.’’

   

  Toch is de kapper naar eigen zeggen niet echt van de trends. Iedereen is anders, zegt hij. Hij creëert dan ook liever ‘een coupe naar de toet’. 

   

  Beeks biertje

  Om het plaatje compleet te maken krijgen de klanten bij B’Challenge tijdens hun knipbeurt nog een lekker Beeks biertje geserveerd. Dit gebeurt in samenwerking met Bier&Borrels, de drankenzaak uit de Groenstraat die samen met de kapsalon en hammam van Berrit ook nog leuke attenties voor Vaderdag heeft bedacht.

  Zaterdag 23 mei 2020
  prinsenbeekkapperbarbierherenkapperB'ChallengeBier&Borrels1001 Night Hammam
  Barbier bij B’Challenge
  Reacties