Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. BAK-zittingen nieuwe stijl helemaal uitverkocht

  Niet minder dan 1.600 Boemeldonckers zijn in twee weekenden te gast bij de BAK-zittingen in De Drie Linden in Prinsenbeek. Of zoals de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) het zelf zegt: ‘Alle vluchten van Boemeldonck Airlines zijn uitverkocht.’ Want het carnavalstheater draait dit jaar helemaal om dit thema, wat in het eerste weekend alvast goed is ontvangen.

  De nieuwe opzet van de BAK-zittingen lijkt hiermee geslaagd. ‘Boemeldonck Airlines’ is goed ontvangen door het publiek, aldus Angelique van Beek van de commissie BAK-zitting. Voor het eerst staat er een thema centraal in en rond de BAK-zitting. En dat is tot in detail doorgevoerd, van de ticketverkoop tot het einde van de 'vlucht'. 

   

  Het thema is overigens niet de enige vernieuwing, legt ze uit. De doelstelling van de BAK-zitting was in de beginjaren: een avond als bedankje voor de clubs voor het bouwen van de mooie carnavalswagens. Ook in deze tijd moeten de BAK-zittingen aantrekkelijk zijn voor die clubs, vindt de BAK. Eerder al zijn hiervoor de succesvolle lange-tafelavonden ingevoerd. Maar de laatste jaren waren de eerste vrijdag en laatste zondag in theateropstelling meestal niet uitverkocht. En dus leek meer vernieuwing gewenst, ook om een zo gemengd mogelijk publiek te trekken.

   

  Snelheid, verrassing en humor

  Uit een brainstormsessie met onder meer clubs kwamen als speerpunten ‘snelheid’, ‘verrassing’ en ‘humor’ naar voren. En die zijn in de nieuwe opzet verwerkt, met onder meer een open doek, groot scherm, nieuwe en teruggekeerde artiesten, én dan nog het thema Boemeldonck Airlines. Daar komt bij dat de nieuwe communicatiecommissie van de BAK zich met filmpjes en social media op de promotie heeft geworpen, wat volgens Angelique ook heeft meegewerkt aan de vlotte kaartverkoop.

   

  Last minute vlucht

  Omdat het nu niet meer mogelijk is om een kaartje aan te schaffen, doet de BAK een oproep aan degenen die wel een kaartje hebben, maar er toch niet bij kunnen zijn komende vrijdag, zaterdag of zondag. ‘Heb je voor komend weekend nog een vliegticket, maar kun je helaas niet meer mee op reis? Lever dit dan in bij Bier & Borrels in de Groenstraat, zodat andere Boemeldonckers nog mee kunnen op een 'last minute' vlucht.’

   

  Dinsdag 24 januari 2023
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckBAK-zittingtheaterBoemeldonck Airlines
  0
  [nexturl]
  Reacties