1. Bakken in sneltreinvaart, bezorgen met boemel

  Het bakken ging supersnel en halverwege de zaterdagochtend hadden stafleden en vrijwilligers van Scouting Thomas-More de geplande zevenduizend appelbeignets klaar. De jonge scouts liepen toen al even door het dorp om de halfvastenlekkernij bij de inwoners van Prinsenbeek aan huis te bezorgen.
  (Foto's: Scouting Thomas-More)

  Het bakken ging heel voorspoedig, vertelt één van de stafleden. Vrijdagavond waren ze al begonnen en zaterdagochtend om half vijf waren de vrijwilligers weer present in scoutinggebouw De Sjorring aan het Moleneind.

   

  De vereniging bestaat 85 jaar, en bakte daarom duizend appelbeignets extra. De Bevers, Kabouters, Welpen, Gidsen en Verkenners brachten ze nog tot zaterdagmiddag een uur of half twee aan de man. De jongste scouts met de boemeltrein, onder begeleiding van hun stafleden; de Gidsen en Verkenners deden dat zelfstandig. Zij pikten hun appelbeignets op bij stafleden bij verschillende posten in het dorp. De Rowans en Sherpa’s hielpen met het bakproces en het inpakken. Met de opbrengst kan de vereniging weer een hoop leuke dingen voor de scoutingkinderen organiseren.

  Zaterdag 18 maart 2023
  Prinsenbeekappelbeignetsscouting thomas-morehalfvasten
  (Foto's: Scouting Thomas-More)
  0
  [nexturl]
  Reacties