Groenrijk zomergoed
 1. BAK-Kapellenfestival

  De kapellencommissie van Boemeldonck organiseert zondag 12 februari het BAK-Kapellenfestival. De zaal van Marktzicht is net als vorig jaar de arena waar de muzikale en carnavaleske strijd om de Toffe Uileba(l)k, dé cup voor kapellen, wordt gevoerd.
  (Foto: BAK van Boemeldonck)

  Door BAK van Boemeldonck

  Er zijn dit jaar acht deelnemende kapellen, namelijk: Nou En..?!, Nootweer, Magrietje, het jubilerende T.T.T. (44 jaar!), Blaaskapel de Lapzwansen, D’Ruit, de Hofkapel en Dusz..!? Tussen de optredens door zal er door onze huis-dj muziek worden gedraaid, om ook tijdens het wisselen van de kapellen de carnavaleske sfeer te behouden.

   

  Een deskundige jury beoordeelt de deelnemende kapellen op muzikaal én carnavalesk vlak. Carnavalesk wordt er beoordeeld op: presentatie, beweeglijkheid, sfeer brengen, originaliteit, aankleding, materiaal en repertoirekeuze. Muzikaal op: arrangement, zuiverheid, klankgehalte, technische uitvoering en repertoirekeuze (carnavaleske muziek).

   

  Voor allebei de categorieën is er een aparte prijs te winnen, maar de totaalprijs zal zijn de Toffe Uileba(l)k, die door Prins Franciscus LVII om 17.45 uur uitgereikt gaat worden. De BAK van Boemeldonck neemt de opening om 12.45 uur voor haar rekening, waarna de prins de volgorde via loting zal bepalen.

   

  Kom zondag 12 februari tussen 12.45 uur (zaal open 12.15 uur) en 18.00 uur naar de Zaal van Marktzicht voor de gezellig sfeer, hilarische, carnavaleske acts en hoogstaande muzikale klanken.

  Zaterdag 04 februari 2023
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckmuziekkapellenfestival
  (Foto: BAK van Boemeldonck)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties