Groenrijk 72 111120
 1. Avond over fonds voor fonteinen Markt

  De Werkgroep Markt Prinsenbeek organiseert op woensdag 10 juli om 20.00 uur een brainstormavond in Café-Zaal Marktzicht. Het gaat dan over methoden en activiteiten om geld bijeen te brengen voor het speelelement op de nieuwe Markt. Mensen die zich eerder hebben aangemeld als ‘Vriend van de Markt’, ondernemers en verenigingen zijn hiervoor uitgenodigd.
  Avond over fonds voor fonteinen Markt

  Ook degenen die zich mogelijk als ‘Vriend van de Markt’ willen aanmelden zijn welkom.

   

  De reconstructie van de Markt is in volle gang. Voor carnaval moet het werk klaar zijn. Maar daarmee is het verhaal nog niet af, stelt de werkgroep. ‘Centraal op het plein willen we als dorp graag een speelelement in de vorm van zogenaamde ‘bedriegertjes’, van die kleine gaatjes in de betegeling waaruit op onverwachte momenten water spuit.’

   

  De werkgroep schat de kosten op maximaal 30.000 euro. Dat bedrag is niet door de gemeente Breda begroot en daarom wil de werkgroep dit geld bijeenbrengen samen met de ‘Vrienden van de Markt’. Hoe dat eventueel mogelijk te maken, zal tijdens de brainstormavond worden besproken. Voorgesteld wordt om in ieder geval een persoonlijk bijdrage te vragen. Dat kan vanaf 10 euro per jaar.

   

  Historisch element

  Het speelelement met water zal tevens het aanknopingspunt vormen voor de plaatsing van een ‘historisch element’ dat herinnert aan het oude dorp (Prinsen)Beek. Heemkundekring Op de Beek en de plaatselijke Rotary hebben het initiatief genomen om hiervoor geld in te zamelen.

   

  Onze Markt

  ‘Door als dorp bij te dragen aan het plaatsen van de fontein en de inrichting van de Markt worden wij als dorpsgemeenschap als het ware ‘mede-eigenaar’ van de Markt. Het wordt dan echt onze Markt!’, aldus de werkgroep.

  Zondag 07 juli 2019
  PrinsenbeekMarktreconstructiefonteinen
  Avond over fonds voor fonteinen Markt
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.