Groenrijk 728 voorjaar
 1. Archeologen vinden oude boerderij Beeksestraat

  Bij extra archeologisch onderzoek op het achterterrein van Beeksestraat 55 is ontdekt dat er op die locatie in de dertiende of veertiende eeuw waarschijnlijk een boerderij heeft gestaan, bevestigt de gemeente. Die zou een nog wat groter terrein hebben omvat dan de locatie waar de woningbouw voor Clazina Biemanserf is gepland.
  Archeologen vinden oude boerderij Beeksestraat

  Dit extra archeologisch onderzoek is vorige week uitgevoerd door Team Erfgoed van de gemeente in opdracht van ontwikkelaar Vexpro BV. Afgelopen zomer was er al inventariserend onderzoek middels proefsleuven uitgevoerd. De vindplaats van toen is vorige week verder onderzocht en inmiddels is het veldwerk afgerond. De volledige uitkomst van het onderzoek volgt na de uitwerking van de gegevens.

   

  De vondst heeft geen consequenties voor de bouwplannen, volgens de gemeente. ,,Het onderzoek is uitgevoerd en afgerond’’, aldus een woordvoerster.

   

  Vexpro wil de bestaande woning slopen en hier woningbouwproject Clazina Biemanserf realiseren. De ontwikkelaar wil op het 2.800 m² grote terrein vijf patiowoningen en vier appartementen bouwen. Het concept ontwerpbestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning bouw zijn volgens de ontwikkelaar in de laatste fase van de beoordeling door de gemeente.  De verwachting is dat op korte termijn kan worden gemeld wanneer beide ter inzage worden gelegd en de omwonenden middels een informatieavond nader kunnen worden geïnformeerd. 

  Maandag 01 maart 2021
  PrinsenbeekBiemanserfwoningbouwarcheologisch onderzoek
  Archeologen vinden oude boerderij Beeksestraat
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.