1. Appeltje van Oranje voor Met Je Hart

  Appeltje van Oranje voor Met Je Hart
  (Foto: Oranje Fonds, Bart Homburg)
  Koningin Máxima heeft donderdag op Paleis Noordeinde in Den Haag drie ‘Appeltjes van Oranje’ uitgereikt. Het grote Appeltje ging naar de landelijke organisatie Met Je Hart, die ook in Prinsenbeek actief is. En wel met de zogenaamde stamtafels, waarmee ouderen uit het dorp worden samengebracht.

  Bij Stichting Met Je Hart Prinsenbeek zijn ze dan ook erg trots op deze waardering, aldus coördinator Elvira Mol, die alle sponsors en vrijwilligers hiervoor hartelijk wil bedanken. Want oprichter van de landelijke stichting Babs van Geel droeg dit Appeltje niet voor niets op aan alle vrijwilligers van Met Je Hart.

   

  Aan ‘Met Je Hart-stamtafels’ brengt de stichting ouderen uit dezelfde buurt of wijk samen. De stamtafels worden gerealiseerd in samenwerking met lokale ondernemers. In Prinsenbeek zijn ze een jaar geleden van start gegaan in Eetcafé De Swaen. Intussen doen verschillende Prinsenbeekse horecazaken eraan mee.

   

  Ook ElanArt uit Gelderland en Taal Doet Meer uit Utrecht waren winnaars van de Appeltjes van Oranje 2019. Deze jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds wordt uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een bedrag van €15.000.

  Vrijdag 24 mei 2019
  PrinsenbeekAppeltjes van OranjeOranje FondsStichting Met Je Hart
  Appeltje van Oranje voor Met Je Hart
  (Foto: Oranje Fonds, Bart Homburg)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.