Groenrijk 728 100920
 1. Alle Glitters op NK-podium

  Glitters Dance & Twirl Vereniging in Prinsenbeek deed afgelopen weekend op zeven onderdelen mee tijdens de Nederlandse Kampioenschappen majorette/twirl in Almere. En alle leden behaalden hier het podium.
  (Foto: Sandra Haarbosch)

  Door Glitters Dance & Twirl Vereniging

  Om deel te mogen nemen aan het NK hadden de sporters eerst bij de Brabantse kampioenschappen in november al de benodigde eerste, tweede of derde plek bemachtigd. Hier hadden de dames zich op zeven onderdelen gekwalificeerd. Daarna is er samen met coaches Milou Rommers en Sandra Haarbosch veel getraind om het beste uit de meiden te halen. Dit werd afgelopen weekend beloond met zestal podiumplaatsen.

   

  Kampioenen

  Brittanique Baert werd Nederlands kampioen met technisch programma, een technische oefening waarbij gelet wordt op de juiste techniek van twirlen. Sanne Laurijssen werd Nederlands kampioen in artistic twirl, een dans op een verplicht muziekstuk. En het team van Glitters werd met de dancetwirl - vrije dans op vrije muziek - beloond met een grote beker en de kampioenstitel.

   

  Het duo Kyra van Aert en Elvira Oomen (dancetwirl) werd beloond met een zilveren medaille. Zo ook Sanne Laurijssen met haar 1 baton (technisch onderdeel). Marieke Van Baaren (dancetwirl) behaalde een bronzen medaille en Nadja van Aert (dancetwirl) behaalde individueel net geen podium. Zij werd vierde.

   

  Uitdaging

  De coaches kijken met een zeer tevreden blik terug op seizoen 2019. De resultaten waren boven verwachting en het wordt een leuke uitdaging om komend jaar weer verder te groeien met de meiden. Deze week zullen de ze weer gaan trainen op nieuwe onderdelen en nieuwe dansroutines.

   

  Zou jij het een keer leuk vinden om te zien wat twirlen is. Laat dan een berichtje op Facebook achter (klik hier). 

  Dinsdag 21 januari 2020
  PrinsenbeekGlittersNederlandse kampioenschappentwirlmajorette
  (Foto: Sandra Haarbosch)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.