Restyle 728
 1. Alerte 83-jarige voorkomt net op tijd bankpasfraude

  Hij was er bijna ingetrapt, maar kon nog net op tijd ingrijpen om schade te voorkomen. Criminelen probeerden een 83-jarige inwoner van Prinsenbeek vrijdagmiddag rond vier uur telefonisch geld afhandig te maken, maar door alert optreden is het goed afgelopen, meldt de politie.

  De man werd op zijn vaste telefoon gebeld door een zogenaamde Rabobank-medewerker. Deze waarschuwde hem dat zijn bankrekening op dat moment werd geplunderd. Zijn bankpassen zouden worden opgehaald en hij diende een bedrag over te maken. Toen dat overmaken niet lukte en hij het toch niet helemaal vertrouwde, nam hij via zijn mobiele telefoon contact op met zijn zoon. Die name het gesprek over, blokkeerde de bankpas en beëindigde de fraudepoging.

   

  Trap er niet in

  Volgens de politiewoordvoerder is deze methode van bankpasfraude schering en inslag. Veelal oudere mensen worden op hun vaste telefoon gebeld en bang gemaakt omdat er iets ernstigs met hun bankrekening aan de hand is. ,,Trap er niet in! Banken benaderen u niet telefonisch met allerlei vragen over uw privé-bankgegevens. Geef dan ook nooit bankgegevens door via de telefoon. Maar vertel ook uw omgeving erover, zorg dat uw omgeving zich bewust is van de risico’s.’’

   

  Voor een eerder bericht over deze vorm van oplichting/fraude: klik hier.

  Woensdag 26 januari 2022
  0
  Reacties