1. Akkoord tijdens carnavaleske raad

  De Gemeente Breda en acht carnavalsstichtingen hebben dinsdagavond het carnavalsakkoord ‘Breda brengt ut saome!’ getekend. Hiermee verklaren partijen, waaronder de BAK van Boemeldonck, zich in te zetten voor een grenzeloos, groen en gastvrij carnaval.
  Akkoord tijdens carnavaleske raad
  (Foto: Gemeente Breda)

  Wethouder Daan Quaars en de acht voorzitters ondertekenden het carnavalsakkoord, voorafgaand aan de carnavaleske raad, de carnavaleske gemeenteraadsvergadering die voor het vierde jaar op rij werd gehouden. College en raadsleden zaten volgens gebruik verkleed in het stadhuis en werden op de hak genomen door de verschillende leutvorsten.

   

  Carnavalsnetwerken versterken

  In het bestuursakkoord Lef en Liefde spreekt Breda zich uit om met een ‘Actieplan Carnaval’ de carnavalsnetwerken in de wijken en dorpen te versterken. Het afgelopen jaar heeft de gemeente bij alle stichtingen opgehaald wat speelt en belangrijk is voor de toekomst van het carnaval. Dat heeft geleid tot elf actiepunten. Het betreft afspraken over bouwloodsen en attributen in de openbare ruimte, over het opruimen van afval, over duurzaam en toegankelijk carnaval. Na carnaval worden deze elf punten samen verder uitgewerkt tot concrete acties.

   

  Wethouder Daan Quaars: ,,Carnaval is een uniek volksfeest. Met het carnavalsakkoord ‘Breda brengt ut saome!’ maken we afspraken voor de toekomst, zodat over elf jaar de Grote Markt ook weer vol staat!’’

   

  Maatschappelijk, cultureel, jaarlijks evenement

  Lucien Verhoef, namens alle stichtingen: ,,Wij sluiten ons aan bij de woorden van wethouder Quaars. Het borgen van carnaval als een maatschappelijk, cultureel, jaarlijks evenement in het gemeentelijk beleid voor nu en in de toekomst zien wij als een hele belangrijke stap.’’

   

  De acht stichtingen die ondertekenden zijn behalve de BAK van Boemeldonck: CC ‘t Aogje, Stichting Kielegat, CC Giegeldonk, Stichting de Baviaonen, AKV de Sikken, SUC Bosuilen en ’t Lestogenblik.

  Woensdag 19 februari 2020
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckGemeente Breda
  Akkoord tijdens carnavaleske raad
  (Foto: Gemeente Breda)
  Reacties