Trined 728
 1. Afscheid zeevissen Aartje Foesenek

  Het Jumbo-visteam van Café-Zaal ’t Veehandelshuis heeft vrijdag tijdens de visdag afscheid genomen van Aartje Foesenek (85), die stopt met zeevissen. Hij maakt deel uit van het team en ging vele jaren mee vissen op zowel de Westerschelde als op de Noordzee.
  (Foto's: Jumbo-visteam)

  Door Piet Nuiten

  Gezien zijn leeftijd en gezondheid heeft hijzelf besloten te gaan stoppen met deze visserij, hetgeen wij als team jammer vinden. Wel blijft hij nog actief vissen op forel op de daarvoor aangewezen plaatsen. Hij verzorgt, bakt en rookt zijn eigen gevangen vis zelf, én die van zijn mede-vissers.

   

  Spannend

  En of hij nou veel vis ving of (bijna) niets, Aartje werd er niet warm of koud van. ‘Dat is namelijk het leuke/spannende van het vissen’, was zijn wijze les. De ervaren visser wist dat hij zich goed moest voorbereiden voor zo’n visdag. In de koude maanden was hij dan ook goed warm ingepakt en in de zomer had hij altijd voldoende zonnecrème bij de hand. En vooral niet te zuinig insmeren. Ook zijn vismateriaal was altijd tiptop in orde.

   

  Erelid

  Aartje zal als erelid aan het Jumbo-team verbonden blijven. En schipper Hank Perree van charterboot Wiesje in de haven van Vlissingen heeft hem toegezegd dat er altijd een plaatsje voor hem is, wanneer hij aangeeft nog eens mee te willen gaan vissen.

   

  Zichtbaar geëmotioneerd nam hij op vrijdag afscheid van ‘zijn schatje’ Hank, want Aartje had een goede band met deze Schipper. Ook zal hij Rob Brand gaan missen, zijn ‘maatje’ , naast wie hij altijd op de boot zat. Zij hielpen elkaar waar het nodig was. Ook als hun vislijnen eens in elkaar geraakt waren. Dan gaven ze elkaar eerst even flink onderuit de zak, om vervolgens vriendelijk en vooral geduldig de lijnen te ontwarren.

   

  Wij van het Jumbo-visteam wensen Aartje alle goeds toe, maar vooral nog een jarenlange goede gezondheid.

  Donderdag 13 februari 2020
  PrinsenbeekJumbo visteamVeehandelshuis
  (Foto's: Jumbo-visteam)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.