Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Aartsenfruit gaat appels printen

  Aartsenfruit gaat appels printen
  Om de versheid en smaak van de producten nog verder te optimaliseren, is Aartsenfruit bezig met de ontwikkeling van 3D-geprint fruit. Op die manier zijn er altijd verse groenten en fruit beschikbaar, maakt directeur Jack Aartsen uit Prinsenbeek via de eigen website bekend. Binnenkort start het bedrijf met een pilot.

   

  De ontwikkelaars focussen zich in eerste instantie op appels, volgens het bericht. ‘De meest recente tests wijzen uit dat het perfecte eindproduct bijna is bereikt. Er is nagenoeg een ideale samenstelling van voedingsstoffen, zuurstof en vocht ontwikkeld. Op dit moment wordt nog gewerkt aan het vochtgehalte om deze innovatie te vervolmaken. Als de consument binnen afzienbare tijd in de gelegenheid is om de 3D-geprinte appels te kopen, zijn ze 100 procent vers en eetrijp.’

   

  Jack Aartsen wil nog geen verdere details kwijt over de stand van zaken aangaande deze bijzondere ontwikkeling, meldt marketing- en communicatiemanager Martijn van der Zwalm als reactie op vragen. Want hoe gaat dat printen bijvoorbeeld precies in zijn werk, hoe lang duurt het nog voor het zo ver is en wat betekent deze ontwikkeling  voor de fruittelers en de handel?  ,,Jack Aartsen geeft aan pas over enkele weken met verder gedetailleerd nieuws naar buiten te komen. Op dit moment is hij erg druk met de ontwikkelingen’’, verklaart Van der Zwalm, die desgevraagd aangeeft dat het zeker geen 1 aprilgrap is.

   

  Volgens het bericht op de website van Aartsenfruit kan de handel op termijn via een leaseconstructie een 3D-printer laten plaatsen door Aartsenfruit. Specifieke cartridges worden exclusief door Aartsenfruit geleverd. Het is volgens de onderneming een duurzame innovatie die leidt tot kostenbesparingen, omdat transportkosten en opslagkosten sterk afnemen. Na een intensieve voorbereiding start binnenkort een pilot. Geïnteresseerde groenteboeren en marktkoopmannen kunnen zich al melden.

   

  Aartsenfruit is trots op deze nieuwe ontwikkeling, die perfect aansluit bij het streven naar ‘nonstopfresh’. Daarbij is het bedrijf naar eigen zeggen een trendsetter op gebied van assortiment, bedrijfsvoering en ICT. Aartsenfruit richt zich volledig op de import van groenten en fruit. Het familiebedrijf heeft vestigingen in Breda, Venlo, St. Katelijne-Waver en Hong Kong.

  Maandag 12 maart 2018
  Aartsenfruit gaat appels printen
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.