Groenrijk 728 kerst
 1. Aanmelden Burgstwandeling

  Heemkundekring Op de Beek werkt mee aan de seizoenswandelingen op Landgoed Burgst in de Haagse Beemden. Zondag 16 oktober er weer zo’n Burgstwandeling. Liefhebbers kunnen zich hiervoor aanmelden.
  Aanmelden Burgstwandeling
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)

  Door Ad van Melis

  Met toestemming van de eigenaar van het landgoed wandelen we onder begeleiding van twee gidsen over Landgoed Burgst en op en rondom De Kleine Hoeve.

   

  Ten oosten van ons dorp, dus aan de andere kant van de A16, ligt al eeuwenlang dit Landgoed Burgst. Het is een centrale plek in de landgoederenzone van de Haagse Beemden. Even onbekend als mysterieus. Wil je weten wat er groeit en bloeit of wil je meer weten over het ontstaan van de landgoederenzone, het landgoed en stadsboerderij De Kleine Hoeve? De Burgstwandeling is dé kans om daar van alles over te weten te komen.

   

  De Kleine Hoeve

  De Burgstwandeling vindt vier keer per jaar plaats, steeds op een zondagochtend. Er zijn presentaties over het ontstaan en de geschiedenis van de landgoederenzone, zowel op gebied van natuur als heemkunde. Ook is er uitleg over De Kleine Hoeve. De ochtend wordt afgesloten met een biologische lunch, die wordt bereid met zoveel mogelijk producten van De Kleine Hoeve.

   

  De wandeling is minder geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn en voor jonge kinderen. Helaas is de wandeling niet geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Het is ook niet mogelijk om een hond mee te nemen.

   

  De Burgstwandeling begint om 9.00 uur met een kopje koffie of thee op stadsboerderij De Kleine Hoeve. Het programma start om 9.15 uur met een presentatie over Burgst en daarna maken we een wandeling over het landgoed. Omstreeks 11.00 uur zijn we terug op De Kleine Hoeve voor een kopje koffie of thee met een versnapering.  Na een presentatie over De Kleine Hoeve en het omliggende landschap start het tweede deel van de wandeling. Omstreeks 12.30 zijn we terug op De Kleine Hoeve voor een heerlijke lunch.

   

  De Burgstwandeling kost 10 euro per persoon. Aanmelden kan via de website www.burgstwandeling.nl. Ook kunt u zich al aanmelden voor de andere geplande wandelingen, namelijk die van zondag 5 februari 2023, zondag 16 april 2023 en zondag 9 juli 2023.

  Donderdag 06 oktober 2022
  PrinsenbeekLandgoed BurgstHeemkundekring Op de BeekDe Klein Hoevestadsboerderij
  Aanmelden Burgstwandeling
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties