1. Aangifte illegaal feest Polderweg

  Staatsbosbeheer gaat aangifte doen tegen de organisatie van het illegale feest zaterdagnacht in het natuurgebied aan de Polderweg in Prinsenbeek. Dit vertelt boswachter Floris Hoefakker desgevraagd.
  Aangifte illegaal feest Polderweg
  (Archieffoto: Heemkundekring Op de Beek)

  Dat betekent dat er proces-verbaal wordt opgemaakt. De politie meldde zondag dat dit zou gebeuren als Staatsbosbeheer aangifte zou doen van vernieling.  

   

  Staatsbosbeheer is eigenaar van het terrein en is de schade in beeld aan het brengen. ,,Maar een groot deel is niet in geld uit te drukken; het gaat dan om de verstoring van de natuur en alles wat hierin leeft’’, aldus Hoefakker, die dit heel kwalijk noemt. ,,Het is een rustgebied waar van alles groeit en bloeit.’’

   

  Het betreft het gebied aan het eind van het doodlopende deel van de Polderweg bij de veenputten, een terrein met afwisselend bos en gras. ,,Een gebied heel waardevol voor vogels en kleine zoogdieren.’’ Er zijn volgens Hoefakkers ook veel auto’s het gebied ingereden, waardoor onder meer egels zijn platgereden.

   

  En dan zijn er nog de kosten voor het opruimen van de rotzooi en de schade aan de ondergrond, legt de boswachter uit. ,,Het grasland wordt verpacht en de boer mist hierdoor een snede gras.’’

   

  De politie heeft zaterdagnacht rond twee uur ’s nachts een eind gemaakt aan het illegale feest met harde muziek en zo’n 250 aanwezigen. Een 31-jarige Bredanaar bleek de organisator. Hij werd door de politie aangespoord om het feest te beëindigen, wat ook gebeurde. Er bleef veel troep op het terrein achter, zoals ballonnen, rood/wit lint, plastic bakjes en flessen. Ook was de grond door de vele voertuigen kapot gereden.

  Maandag 13 juli 2020
  Prinsenbeekillegaal feestnatuurpolderpolitieStaatsbosbeheer
  Aangifte illegaal feest Polderweg
  (Archieffoto: Heemkundekring Op de Beek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.