Groenrijk kerst 2021
 1. Aangepaste Dodenherdenking

  Op dinsdag 4 mei wordt ook in Prinsenbeek aandacht besteed aan de Dodenherdenking. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit met een aangepast programma, meldt het Comité Dodenherdenking Prinsenbeek. Vanaf 11.00 uur kan iedereen bloemen neerleggen bij het monument in de Vredeskapel.
  Aangepaste Dodenherdenking
  (Archieffoto: Lucie van Oerle)

  Door Comité Dodenherdenking Prinsenbeek

  Thema dit jaar ‘Fundament van vrijheid’, het meerjarenthema ‘Geef vrijheid door.’ Het Comité Dodenherdenking Prinsenbeek sluit zich aan bij de richtlijnen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en doet hierbij de volgende aanpassingen, met in achtneming van de regels van het RIVM rondom de coronavirusbestrijding:


  - Het comité zorgt voor het hijsen (halfstok) en het neerhalen van de Nederlandse en Poolse vlag.

  - U mag de vlag op 4 mei de hele dag (aangepast protocol) halfstok hangen.

  - Vanaf 11.00 uur is de Vredeskapel aan de Kapelstraat geopend en heeft u gedurende de dag gelegenheid om bloemen te leggen bij het monument in de kapel. U kunt hiervoor een bloem kiezen uit het losse boeket, dat voor de ingang van de kapel staat. Denk bij bezoek van meerdere dorpsgenoten aan de anderhalvemeter-afstandregel.

  - Het comité verzorgt en legt een krans namens de Prinsenbeekse bevolking.

  - Een krans wordt gelegd namens de gemeente Breda.

  - Bloemen worden verzorgd namens familie van Poolse oud-strijders.

  - Van 19.00 tot 19.30 uur is er een digitale oecumenische gebedsviering vanuit Het Kruispunt. Voorgangers zijn ds. Evelyn Quaak-Kloet, namens de Protestantse Kerk Prinsenbeek en pastor Gilbert Razon en pastor Ed de Kever namens de Parochie Heilige Maria Magdalena.

  - Muzikale medewerking tijdens de dienst wordt verleend door Sjoerd en Marijn Eeftens (gitaar).

  - Francois Olsthoorn verzorgt een korte lezing n.a.v. de jaarthematekst.

  - Twee leerlingen uit groep 8 van k.b.s. De Griffioen, Aylin van Dorst en Maartje van den Boef, lezen een eigen tekst voor.

  - Vanwege de huidige coronacrisis is uw aanwezigheid in de kerkzaal helaas niet mogelijk.

  - Via de volgende link kunt u de viering live of later beluisteren en de tekst van de herdenking lezen: klik hier. Of ga naar www.kerkdienstgemist.nl en kies Prinsenbeek.

   

  Respect en dankbaarheid

  Het Comité Dodenherdenking Prinsenbeek hoopt op deze wijze aan de Prinsenbeekse bevolking de mogelijkheid te bieden respect en dankbaarheid te tonen voor allen die hun leven gaven voor onze vrijheid. Hartelijk dank voor uw inzet en medewerking.

   

  Meerjarenthema

  Ieder jaar nodigt het Nationaal Comité een auteur uit om vanuit het meerjarenthema een basistekst te schrijven, dit ter inspiratie van allen die een herdenking of viering organiseren op of rondom 4 en 5 mei. Dit jaar is Daan Roovers, Denker des vaderlands, gevraagd de tekst te schrijven. Zie: www.4en5mei.nl

  Maandag 03 mei 2021
  PrinsenbeekDodenherdening
  Aangepaste Dodenherdenking
  (Archieffoto: Lucie van Oerle)
  0
  Reacties