Groenrijk zomergoed 728
 1. Aan de slag in ecologische kruidentuin

  Heemkundekring Op de Beek heeft behalve een mooi museum sinds een jaar ook een ecologische kruidentuin aan de Brielsedreef in Prinsenbeek. Nu het voorjaar eraan komt, gaan de hierbij betrokken vrijwilligers weer aan de slag met alle plannen.
  Aan de slag in ecologische kruidentuin
  (Foto: Facebook, Ecologische Kruidentuin Heemkundekring Prinsenbeek)

  Ze willen graag de tuin indelen, naambordjes met tekeningen voor bij de kruiden maken, een insectenhotel bouwen, en zodra het weer het toelaat weer aan de slag gaan met nieuwe beplanting.  

   

  Anton van Oerle, Jeanne Boeren en Rianne Nelemans zijn het project vorig voorjaar klein opgestart, maar ze willen graag gaan uitbreiden. Bij hun activiteiten kunnen ze dan ook wel wat hulp gebruiken.

   

  Extra handen

  Ze zijn op zoek naar een paar mensen die graag tuinieren. ‘Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de heemkundekring’, aldus de vrijwilligers. ‘We kunnen ook een paar extra handen en materiaal gebruiken voor het insectenhotel en voor het beschilderen van lepels, die we als naambordjes gaan gebruiken.’ Mensen die willen helpen, kunnen contact opnemen via jacknelemans@ziggo.nl.  

   

  De ecologische kruidentuin van Heemkundekring Op de Beek is te bezoeken op momenten dat Museum De Rijf op hetzelfde adres ook is geopend.

  Maandag 22 februari 2021
  Prinsenbeekheemkundekring op de beekecologische kruidentuin
  Aan de slag in ecologische kruidentuin
  (Foto: Facebook, Ecologische Kruidentuin Heemkundekring Prinsenbeek)
  0
  Reacties