Groenrijk vaderdag
 1. 550 wandelaars in alternatieve vierdaagse

  De alternatieve wandelvierdaagse was een groot succes, meldt de organiserende Stichting Avondvierdaagse Prinsenbeek aan het eind van laatste wandeldag vrijdag. Er liepen maar liefst 550 wandelaars mee en die reageerden enthousiast, aldus de organisatie.
  (Foto's: Claudia Hofman)

  Dit in combinatie met het over het grote geheel prachtige wandelweer maakte er een mooie editie 2021 van. Maar ook door de regen op de vrijdagavond lieten de laatste wandelaars zich niet tegenhouden. 

   

  Het merendeel van de lopers, ruim 500, deed gelijk verdeeld mee op de 2,5 en 5 kilometer. Zo’n 35 mensen liepen dagelijks 10 kilometer. Hiermee was deze alternatieve vierdaagse goed voor ongeveer de helft van het aantal deelnemers van de gebruikelijke vierdaagse.

   

  Vorig jaar was er vanwege corona helemaal geen vierdaagse en de organisatie had zich voorgenomen om er alles aan te doen om deze editie wel door te laten gaan. Vanwege de nog altijd geldende maatregelen werd het weliswaar een alternatieve, maar dus wel zeer succesvolle vierdaagse. ,,We hadden gehoopt op zo’n tweehonderd deelnemers’’, aldus Claudia Hofman van de stichting, die vertelt hoe verrast ze waren met zo'n groot aantal.

   

  Veel van de vierdaagse-elementen bleven behouden, verklaart ze het succes. Elke dag voor alle afstanden nieuwe routes, die ’s avonds via de mail werden toegestuurd. Om drukte te voorkomen konden die dit keer wel gedurende de hele dag worden gelopen. Tevoren had iedereen zijn startkaarten in de diverse kleuren per dag al thuisbezorgd gekregen. Die konden langs de routes in speciale brievenbussen worden ingeleverd. Er waren zelfs de vertrouwde appeltjes, dit keer bij Jumbo Miegielsen af te halen. En natuurlijk de medailles, die zaterdag en zondag allemaal nog zullen worden thuisbezorgd door de vrijwilligers van de stichting.

   

  Een hele klus alles bij elkaar, dat wel, geeft ze toe. ,,En natuurlijk jammer dat we geen direct contact met de wandelaars hebben gehad.’’ Maar het was het zeker waard, gezien alle leuke reacties die de organisatie al voorbij zag komen. En toch, volgend jaar hopelijk weer de vertrouwde avondwandelvierdaagse Prinsenbeek.

  Vrijdag 04 juni 2021
  Prinsenbeekvierdaagsewandelvierdaagse
  (Foto's: Claudia Hofman)
  0
  Reacties