Groenrijk zomergoed 728
 1. 40 jaar 'vrijheid, blijheid' bij MC Roadrunner

  Motorclub MC Roadrunner bestaat op 16 maart 40 jaar. Volgens voorzitter Rien Huijbregts toch wel iets om even bij stil te staan. Met een eigen bestuurslidmaatschap van 25 jaar blikt hij terug op een mooi stukje Beeks verenigingsleven.
  (Foto's: MC Roadrunner)

  Door Rien Huijbregts

  De club is opgericht bij notariële actie van 16 maart 1981 door Bekenaren Marinus Franken, Adrianus Gelens en Catharina van Peer, echtgenote van Marinus Franken. MC Roadrunner is een niet-gebonden merkenclub, met als slogan ‘vrijheid, blijheid’, zodat iedereen op zijn of haar manier kan motorrijden. En wat zeker zo belangrijk is: ontstaan als een vriendenclub, wat heden ten dage gelukkig nog steeds zo is.

   

  De eerste plannen voor het oprichten van een motorclub kwamen van een paar dorpelingen met een gezamenlijke passie voor motorrijden, die elkaar regelmatig tegenkwamen in een Prinsenbeeks café. Ze gingen samen naar de TT van Assen, bezochten evenementen en gingen die ook zelf organiseren. Zo werd het idee van een motorclub geboren.

   

  Het clubje bestond na de oprichting uit ongeveer vijftien leden. Onder hen ook Peter van Bavel, Wim Fasen en Harry Gelens, die dus ook al 40 jaar lid zijn. Er werden steeds vaker ritten en activiteiten georganiseerd. Vanaf het begin van de oprichting is er elk jaar naar de TT Assen gereden. Ook zijn er in de beginjaren motorcrossen georganiseerd aan de Hooglaarsestraat, op de oude vuilstortplaats in Prinsenbeek. En er werden kartwedstrijden georganiseerd op het achterplein van de toenmalige Heilig Hart-school, nu De Horizon.

   

  Met zestien man op een motor

  Ons lid Wim Fasen heeft ook nog een aantal jaren op niveau geracet. En wat te denken van de recordpoging in 1993, voor het Beekse recordboek: met zestien personen op een motor en nog minimaal 100 meter rijden ook. En van de jarenlang traditie van de motor achterop-stap-dag tijdens dorps- en Oranjefeesten.

   

  Na een aantal jaren bleek het toeren toch de corebusiness te worden. Het toenmalige bestuur ging ook ritten organiseren voor niet-leden. Hier is onze huidige Roadrunnerrit uit voortgekomen.  Die organiseren we dit jubileumjaar alweer voor de 35ste keer.

   

  Veehandelshuis

  Tijdens het bestaan van MC Roadrunner had de club in diverse plaatselijke horecagelegenheden zijn domicilie. Een eigen clubhuis bleek niet rendabel. Naar ieders volle tevredenheid vinden we nu al veertien jaar ons toevluchtsoord bij Café-Zaal ‘t Veehandelshuis.

   

  Ooit had de club 118 leden, maar dit was inclusief sponsors en partners. Op dit moment hebben we al jaren een stabiel aantal leden van rond de veertig, met een tachtigjarige als oudste. Mensen van verschillende pluimage, van wie nog steeds 85 procent uit Prinsenbeek komt of hier woonachtig is. Ook hebben wij nog een aantal vaste sponsoren en een 'club van twintig', die ons als clubje een warm hart toedraagt.

   

  Roadrunner tourritten

  Op zondag 4 juli 2021 organiseren we voor de 35ste keer onze Roadrunner tourritten voor iedere individuele motorrijders uit Prinsenbeek en omgeving. Die gaan over twee afstanden van ongeveer 100 en 200 kilometer. Deze ritten rijden we dit jaar in het rivierengebied onder Gorinchem. Ook hier zit weer een feestelijk tintje aan; ter herinnering maken we van iedere individuele deelnemer een actiefoto als presentje.

   

  Natuurlijk proberen wij als bestuur ondanks corona er een mooi jubileumjaar van te maken. We hebben voor onze leden een speciaal poloshirt laten maken. Verder leggen we als club een behoorlijk bedrag in voor ons jubileum-hotelweekeind van 17 tot 20 juni in de noord Vogezen in Frankrijk en een gedeelte Duitsland. Hiervoor hebben we negen ritten uitgezet, variërend van 160 tot 370 kilometer.  

   

  Feestelijk

  Om het 2021 helemaal feestelijk te maken, hebben we het gehele jaar door nog wat activiteiten, zoals openings- en afsluitingsritten, met een club-koffietafel verzorgd door ons thuishonk `t Veehandelshuis. Verder in het jaar hebben we een barbecue en tijdens de toerstoppen koffie met appelgebak.

  Vrijdag 05 maart 2021
  PrinsenbeekMC Roadrunnermotorclub
  (Foto's: MC Roadrunner)
  0
  Reacties