Groenrijk zomergoed 728
 1. Nieuws

  Vrijdag 30 juli 2021
  Reacties0 reactie(s)
  *

  Prettige vakantie

  Voor veel Bekenaren is het (bijna) vakantie, ook voor de makers van Prinsenbeeknieuws.nl. Daarom wordt de berichtgeving op de Beekse nieuwssite momenteel even niet ververst. Prinsenbeeknieuws.nl wenst alle lezers een fijne vakantietijd toe.
  0
  • Donderdag 29 juli 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Weekend vol optredens in het park

   Het vierde en laatste weekend van Breda Buiten is er weer van alles te doen in Park Over-Bos in Prinsenbeek. Het zijn drie dagen met veel muzikale optredens, sport en kunst. Met ook de gezelligheid van een drankje pakken op het zomerterras aan de Valdijk. Hieronder het volle programma:
   0
   Donderdag 29 juli 2021
   Reacties2 reactie(s)
   *

   Bomenkap in Liesbos en Mastbos

   Staatsbosbeheer start begin augustus met het uitvoeren van boswerkzaamheden in het Mastbos en het Liesbos. Tijdens de werkzaamheden zullen door de boswachters geselecteerde bomen worden geveld, meldt Staatsbosbeheer.
   0
  • Donderdag 29 juli 2021
   Reacties1 reactie(s)
   Vlnr. Bas, Gijs en Casper.

   Bekroonde limoncello van jonge Bekenaren

   Drie vrienden bedachten in coronatijd hun eigen limoncello, verrasten familie en vrienden met de smaak en wonnen zelfs een internationale prijs met hun zelfgemaakte citroenlikeur. Hier het verhaal van Culaccino Limoncello van de broers Bas (23) en Gijs (21) Grootens uit Prinsenbeek en vriend Casper Hogeweg (21) uit Breda.
   0
   Donderdag 29 juli 2021
   Reacties1 reactie(s)
   *

   Rommelroute Prinsenbeek

   Rosalie van den Durpel en Roos van der Gaag organiseren op zaterdag 25 september de Rommelroute Prinsenbeek. Dorpsbewoners kunnen dan tijdens de nationale Burendag tussen 10.00 en 15.00 uur zelf tweedehands spullen verkopen vanaf hun oprit, in hun tuin of bij hun garage.
   0
  • Woensdag 28 juli 2021
   Reacties0 reactie(s)
   (Foto: Rob Lipsius)

   Kunst in Park Over-Bos

   Samen met Breda Buiten presenteert kickstarter voor kunst- en designtalent KOP op diverse locaties in Breda kunstprojecten van in 2020 aan St. Joost afgestudeerde kunstenaars Jesse van Epenhuijsen, Jamie Jansen en Wouter van der Giessen. De tweede locatie is Park Over-Bos in Prinsenbeek, waar iedereen tussen 29 juli en 26 augustus kan komen kijken.
   0
   Woensdag 28 juli 2021
   Reacties4 reactie(s)
   *

   Reactie dorpsplatform op commentaar artikel aardgasvrij Prinsenbeek

   ‘We snappen heel goed dat een deel van de bewoners vragen heeft bij nut en noodzaak om van het aardgas af te gaan en de manier waarop dat te doen. Maar er zijn ook veel dorpsgenoten die al bezig zijn stappen te zetten of daarover nadenken. En juist daarom starten we dit traject, om samen na te denken over alle vragen die de energietransitie met zich meebrengt en samen naar oplossingen te zoeken.’
   0
  • Woensdag 28 juli 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Museum De Rijf zondag open

   Heemkundig Museum De Rijf in Prinsenbeek is komende zondag 1 augustus open voor publiek. Iedereen is welkom tussen 13.30 en 16.30 uur, om te komen kijken naar de expositie, herinneringen op te halen of te genieten van het verblijf op het erf van de boerderij of in de Bikse Kruidenhof.
   0
   Woensdag 28 juli 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Frontale botsing auto op vangrail A16

   Een automobilist is woensdagochtend op de A16 bij Prinsenbeek met zijn auto tegen de zogenaamde rimpelbuisobstakelbeveiliger (rimob) gereden. De bestuurder raakte lichtgewond, volgens BN DeStem.
   0
  • Woensdag 28 juli 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Actief voor leefbaarheid dorp en jongeren

   Martijn Meeuwissen (24) uit Prinsenbeek is zeer actief in zijn dorp, volgt een Masteropleiding in Antwerpen en is sinds kort burgerraadslid voor de VVD in Breda. In BN DeStem vandaag een interview met de Bekenaar, die zich nauw betrokken voelt bij het wel en wee in zijn eigen woonplaats en wil opkomen voor de belangen van de dorpen van Breda, waar het volgens hem leefbaar moet blijven.
   0
   Dinsdag 27 juli 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Buurten bij De Rijf

   Heemkundekring Op de Beek organiseert komende donderdag 29 juli voor de tweede keer dit seizoen ‘buurten’ bij Museum De Rijf. Iedereen is welkom om vanaf 14.00 uur gezellig aan te schuiven voor een praatje met een kopje koffie of thee.
   0