1. Adieu Cees van Halteren

  Adieu Cees van Halteren
  Cees wist al bijna tien jaar dat hij een ongeneselijke ziekte had. Donderdag 13 januari is hij ons ontvallen. In dierbare herinnering aan een goede vriend.

  Namens de bouwploeg van de kerststal, elk jaar in de katholieke kerk

  Hij was meer dan tien jaar onze enthousiaste voorzitter; hij gaf de creatievelingen alle ruimte en was zelf heel behulpzaam, bedrijvig kletterend rondlopend op zijn onafscheidelijke Zweedse klompkes. En regelde met gemak mooie kerstbomen en stapels pallets om ons ieder jaar een schitterend nieuw berglandschap te laten creëren

   

  Cees  was een uniek mens met het hart op de tong, maar altijd oprecht; hij was een open boek met daarin geweldig mooie bladzijden.

   

  Met zijn verrukkelijke eigen-stijl-babbel wist hij anderen voor zich te winnen. Dat kwam hem als getalenteerd vertegenwoordiger fantastisch van pas.

   

  Hij was heel sociaal, met groot verantwoordelijkheidsbesef; zo was hij een gepast kritisch lid van de huurders-toezichtraad bij Laurentius.

   

  Hij had een gezond praktisch en vooral nuchter verstand en liet dat goed merken als het ging over politiek, kerkelijk leven, onderwijs, intermenselijke verhoudingen.

   

  Hij was een oprecht gelovige kerel, en samen met zijn Luuske en kids ging hij geweldig moedig om met het vonnisoordeel: ‘ongeneeslijk kanker’.

   

  Het liefst wil ik Cees typeren in ons mooie Brabantse dialect, onze moederstaal die we samen altijd spraken:

  De Cees da was ‘nne mooie meins,   ‘nne goeie meins ,  mar om de drommel ginne goeie kloot wur … neie ge ging nie mee ‘m kuiere …hij wies goed wat ‘ie  wou … ge melkten’m  nie in ’n maandje.

   

  En bij hem was het glas altijd halfvol … niet halfleeg. We vulden het ook regelmatig bij hoor.

   

  Een heel dierbaar mens is ons ontvallen, maar ik weet zeker dat hij in hogere sferen samen met ons de kerststal mee zal blijven bouwen. Samen met de eerdere grote voorgangers van ons: Piet de Swart, Piet van Boxtel en Frans de Kanter. En nu dan ook Cees van Halteren.

   

  A-Dieu Cees, houdoe hee en bedankt.

  Namens de kerststalbouwers, Antoon van den Eijnden

  18 januari 2022
  Adieu Cees van Halteren
  Reacties
 1. Overlijdens-berichten

  In deze rubriek van Prinsenbeeknieuws.nl staan vanaf 2022 alleen nog overlijdens-berichten.  Wilt u een bericht plaatsen, dan kunt u contact opnemen via de redactie (klik hier). Publicatie van een bericht kost 60,50 euro (incl. btw).