Groenrijk zomergoed
  1. *

    Van wiegjes en kieltjes tot poncho's van kites, Bianca draait haar hand er niet voor om

    Voor de rubriek over oude en nieuwe ambachten sprak Carmen Walman met creatieve duizendpoot Bianca van Gool uit Prinsenbeek, die straalt als ze vertelt over haar nieuwste project. Het bekleden van een wiegje dat al jaren in een familie van ouder op kind overgaat.
    0
    • *

      Het begint met een lijnenspel

      Carmen Walman sprak voor de rubriek over oude en nieuwe ambachtenmet tekenaar/kunstenaar Adje Langen-de Jong uit Prinsenbeek. Die vertelde enthousiast over haar artistieke passie.
      0
      *

      ‘Gelijkmatig dun spinnen, dat is de uitdaging’

      Carmen Walman uit Prinsenbeek heeft de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek weer opgepakt. Onlangs was ze te gast bij Anne-Marie Kleemans, die haar enthousiast uitleg gaf over spinnen met een spinnewiel.
      0
    • *

      'Maak vaart met het Praktijk-VWO'

      In de Scandinavische landen hebben alle leerlingen vanaf de basisschool tot en met het eindexamen middelbare school vakken zoals houtbewerken, naaien en home economics, waar je zowel leert koken als het concept hypotheek krijgt uitgelegd. En besluit je naar een vakschool te gaan in plaats van naar de universiteit, dan staat dat volledig gelijk in maatschappelijk aanzien. Nederland kan hiervan leren, vindt onderwijsadviseur Sofie van de Waart uit Prinsenbeek, die zich inspant voor een Praktijk-VWO.
      0
      *

      Meer betalen voor minder afvalservice

      ‘Wat schetst mijn verbazing bij het lezen van een artikel in de regionale krant dinsdag; dat het ophalen van afval vanwege de grote hoeveelheid waarschijnlijk nog duurder gaat worden in de toekomst.' Rien Huijbregts uit Prinsenbeek reageert hiermee op een stuk over de gemeentelijke Kadernota. Want de service kachelt achteruit, is zijn ervaring. En daar zou je dan méér voor moeten betalen.'
      0
    • *

      Speling der natuur

      ‘Door al mijn dagelijkse wandelingetjes kom ik langs en kijk ik naar vele voortuintjes. Ze worden nu steeds mooier; alles begint weer te bloeien en dat mag ook wel’, zo begint Christ van Boxel uit Prinsenbeek zijn bijdrage over iets waarover hij zich verwondert.
      0
      *

      Een doodgewone zondagmiddag in de bouwschuur

      'Zo maar even m’n kleinkinderen naar de ‘bouwplaats’ gebracht. Wel, wel, wel, wat een hartverwarmende ervaring. Op ’n doodgewone zondagmiddag zie ik de jongelui van de 'Buksen' relaxt en bedrijvig aan hun kasteel op wielen bouwen', aldus Kees Kustermans uit Prinsenbeek.
      0
    • *

      Mijn complimenten 2022

      ‘Na een zomer waarin iedereen zich uiteraard behoorlijk opgewarmd heeft gevoeld, is inmiddels weer van alles op gang gekomen. Zoals de bouw en het verkeer op de weg’, begint Christ van Boxel, die regelmatig een bijdrage levert op deze site en dit keer graag eens wat complimenten uitdeelt.
      0
      *

      Reactie op actie

      Christ van Boxel uit Prinsenbeek maakt regelmatig een rondje door het dorp. Over wat hij dan zoal tegenkomt en wat hem opvalt, doet hij verslag op Prinsenbeeknieuws.nl. Vandaag een nieuwe bijdrage.
      0
    • (Foto: Facebook Dierenweide Park Overbos, Lia Janssen)

      'Mijn constatering 2022'

      Christ van Boxel uit Prinsenbeek maakt regelmatig een rondje door het dorp. Over wat hij dan zoal tegenkomt en wat hem opvalt schreef hij eerder in Modern Prinsenbeek. Vandaag een nieuwe bijdrage op Prinsenbeeknieuws.nl.
      0
      *

      Een vrolijk koekje van Marjolein Janssen

      In de rubriek over oude en nieuwe ambachten in Prinsenbeek vandaag een interview met Marjolein Janssen van het Vrolijk Koekje, die zich vol overgave op het bakken van smakelijke, versierde zandkoekjes stortte. Een vaardigheid die veel creativiteit, concentratie, ervaring en een vaste hand vraagt.
      0